Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines pokrenuo je 15. rujna edukativni natječaj Mala škola zrakoplovstva, kojim se učenicima četvrtih i osmih razreda osnovnih škola s područja grada Zagreba i Velike Gorice pruža jedinstvena prigoda da osvoje posjet Tehničkom središtu Croatia Airlinesa za održavanje zrakoplova u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Da bi sudjelovali u natječaju učenici četvrtih razreda trebaju izraditi crteže na temu ”Zrakoplovstvo”, a učenici osmih razreda napisati pismeni sastavak na istu temu. Crteži i sastavci trebaju se poslati do 29. rujna 2015. na adrese elektroničke pošte [email protected] i [email protected] ili na poštansku adresu: Croatia Airlines, Bani 75B, 10010 Buzin, Zagreb, s naznakom „Za natječaj Mala škola zrakoplovstva“.

Svaki učenik svojim radom nominira svoj cijeli razred, a najkreativniji crtež i sastavak bit će objavljeni 5. listopada 2015. godine na internetskoj i Facebook stranici Croatia Airlinesa.
Mala škola zrakoplovstva održat će se 20. listopada 2015.g. kada će odabrani razredi, odnosno učenici imati prigodu razgledati mlazni zrakoplov Airbus i posjetiti njegovu unutrašnjost (pilotsku i putničku kabinu). Tom će prigodom piloti, kabinsko osoblje zrakoplova i aviomehaničari Croatia Airlinesa održati edukativna predavanja o civilnom zrakoplovstvu i tajnama letenja, a istodobno i predstaviti svoje profesije. Učenici će se tako izravno upoznati se navedenim profesijama, koje će nekima od njih, možda, postati i životni poziv.