One male stvari nakon polusna nova su predstava mladog nezavisnog Empiria teatra nastala prema tekstu autorice Dine Vukelić u režiji Ive Srnec Hamer koja se tematski i estetski nastavlja na njihovu uspješnu monodramu Digitalno sama. Upućena prvenstveno generaciji Z, ova predstava na crnohumoran se način poigrava s polubudnim stanjima i nesanicom mladih ljudi uhvaćenih u vlastitim egzistencijalnim brigama, sumnjama, virtualnim ovisnostima i žudnjama.

Inscenirajući (polu)snove i istražujući kazališne mogućnosti u reprezentaciji logike sna i unutarnjih svjetova, nova predstava Empiria teatra, čija je praizvedba ovu subotu na Sceni Ribnjak 8. lipnja 2024. s početkom u 20 sati zahvaća kompleksne odnose između vanjske pojave i nesvjesnog (potisnutog) aspekta nas samih. U predstavi igra četvero perspektivnih glumaca/ica mlade generacije Damian Humski, Ema Šunde, Dorotea Ilečić Sever i Andrija Nazlić koji/e su u ovom procesu nadogradili/e tekst za izvedbu vlastitim materijalima, sudjelujući kao ravnopravni/e sukreatori/ce ove predstave.

Kostimografiju predstave, uz asistenta Luku Ščrbaka, potpisuje Tina Spahija, scenografiju Sara Haas, a za scenski je pokret zadužena Anna Javoran. Glazbu je skladala i pripremila Linda Uran, a videoprojekcije Sara Haas i Marko Milovac. Dizajn plakat povjeren je Filipu Milkoviću, kao i fotografije iz predstave, dok je teorijsku podršku pružila Dora Golub.

Predstava u produkciji Empiria teatra i Scene Ribnjak sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Zagreba, a rad organizacije Empiria teatar podržava Zaklada kultura nova.

Nakon subotnje premijere slijedi repriza, i to 14. lipnja s početkom u 20 sati na Sceni Ribnjak, za koju se ulaznice mogu kupiti online https://core-event.co/events/empiria-teatar-one-male-stvari-nakon-polusna-33fc/ i na blagajni Centra mladih Ribnjak.