Poreč handball cupRukometaši Croatia Osiguranja Zagreb obranili su naslov na trodnevnom međunarodnom turniru u Poreču. Poreč handball cup održao se drugu godinu zaredom.

CO Zagreb je u finalnom susretu pred oko 800 gledatelja u najvećoj istarskoj dvorani Žatika pobijedio njemački Gummersbach 32:28 (19:13).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je hrvatski reprezentativac Drago Vuković, član Gummersbacha. Najbolji strijelac turnira je igrač danskog Silkeborga Frederik Petersen koji je zabio 24 gola, dok je najbolji vratar turnira Marin Šego iz CO Zagreba.

Hrvatski prvak u velikoj mjeri svoju pobjedu u finalu mora zahvaliti odličnom Marinu Šegi na vratima, piše Glas Istre.  Imao čak 17 obrana “skinuvši” četiri sedmerca od ukupno čak 11 prilika koje je bundesligaš dobio za poentiranje s crte od sedam metara. Dobro raspoložen, branio je tijekom cijele utakmice pa Gorazd Škof nije ni trebao ulaziti u igru.

Samo je početak bio izjednačen, a već od osme  minute bili su u prednosti. Šego je tada obranio prvi sedmerac, a potom i “zicer” Vedranu Zrniću te je omogućio svojoj momčadi dvije lake kontre s kojima su Zagrepčani od 5:4 otišli na 7:4.

Ivano Balić proveo je dosta vremena proveo na klupi njemačke momčadi. Prvi puta je izašao iz igre u 19. minuti, a kasnije je nekoliko puta bio promatrač. Za Gummersbach od ljetos igra i i Josip Valčić koji je upravo iz CO Zagreba prešao u njemački klub.

U utakmici su sudili Vjekoslav Lovrić i Hrvoje Petković, obojica iz Hrvatske.

CO ZAGREB: Šego (13+4), Škof, Pešić, Marić, Kopčo, Koljar 2, Stepančić 3, Jakšić, Špiler 1, Gojun 5, Štrlek, Horvat 5, Vukić 6, T. Valčić 6, Bogunović 1, Balić 1, Gal 2.

GUMMERSBACH: Somić (11+2), Stojanović, Krantz 2, Wagner 5 (4), Schindler 6, Vuković 3, Zrnić, Anić 2 (1), Wiencek 2, Rother 2, Lutzelberger 1, Eisengkratzer, Teppich 2 (1), J. Valčić 2, Pfahl 1.Sedmerci: CO Zagreb 2 (0), Gummersbach 11 (6). Isključenja: CO Zagreb 2 minute.

1 Komentar