Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 12. susrete plesnih grupa i otvara prijave do 12. ožujka. Plesne skupine natjecat će se u četiri kategorije – klasični ples, suvremeni ples, kategoriji step, društveni, jazz, show te kategoriji urbani (street dance) plesni izričaj.

Grupe odabrane za nastup na 12. susretima plesnih grupa ocjenjivati će stručno povjerenstvo koje čine Ana Šaškor Jurić, Tamara Savićević i Antonieta Šeketa Gleich. Susreti će se održati u tri termina – od 27. do 29. ožujka na Trešnjevačkoj će se plesnoj sceni predstaviti grupe koje će izvoditi – urbani plesni izraz, zatim u terminu od 10. do 12.travnja fokus će biti na show, jazz, društveni te step plesni izraz, dok je suvremeni i klasični plesni izraz na rasporedu od 17. do 19. travnja. Novost na ovogodišnjim plesnim susretima je i kategorija Trepsići, namijenjena djeci od tri do pet godina.

Cilj Plesnih susreta prvenstveno je ostvarivanje mogućnosti za scenski nastup mladih plesača amatera i to pred brojnom publikom na velikoj plesnoj sceni, te podizanje kvalitete amaterske plesne scene uopće. Tako je na Susretima održanima lani svoje plesno umijeće pokazalo više od 3.000 plesača iz cijele Hrvatske.

Više informacija o prijavama dostupno je na službenim stranicama Centra za kulturu Trešnjevka.