Početna Vijesti Sport Bruno i Magdalena ipak idu na svjetsko prvenstvo

Bruno i Magdalena ipak idu na svjetsko prvenstvo

ilustracijaMladi šahisti Bruno Pavčević i Magdalena Muha ipak će putovati na Svjetsko kadetsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Grčkoj. Novac koji je bio najveća prepreka za sudjelovanje dobit će od Grada Zagreba.

S obzirom da je riječ o djeci, jer Bruno ima 12 a Magdalena samo 8 godina, na putovanju im je neophodna pratnja. Šahovski savez Hrvatske koji podmiruje troškove putovanja za natjecatelje ne osigurava sredstva za tu namjenu pa je nastao problem čije je rješavanje trajalo oko tri mjeseca.

– Bruno i Magdalena će na prvenstvo zahvaljujući pomoći Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport koji je najavio donaciju od 10.800 kuna. Uz novac koji smo prikupili od građana, oko 3.000 kuna i učešće nas roditelja bit će to dovoljno za pokrivanje troškova putovanja i smještaja.

Pojedinačno prvenstvo svijeta za mlade u održava se u Halkidiki od 19. do 31. listopada. Još krajem lipnja počelo je apeliranje na javnost da se nadarenim mladim šahistima pomogne novčano. Informaciju o njihovom talentu, (ne)pokrivanju troškova pratnje, imovinskom stanju roditelja i važnosti sudjelovanja objavila je većina hrvatskih medija pa i televizijske kuće s nacionalnom koncesijom, vodeće dnevne novine… Rezultat – nije sakupljeno dovoljno novca niti za pratnju jednog djeteta.

Srećom, usprkos krizi u gradskom proračunu se našlo sredstava pa će mladi šahisti ipak odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz svijeta. Sada im preostaje samo da se usredotoče na pripreme i pokažu još jednom svima što mogu.

Šah-mat za Brunu i Magdalenu?

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here