U povodu početka sportske sezone 2015./2016., Hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost u svojim je prostorijama održao konferenciju za medije. Nekoliko se tema našlo na dnevnom redu, a konferencija se poklopila i s početkom sezone treninga seniorki i seniora HAOK Mladost.

Konferenciju za medije otvorio je Darko Antunović, novi sportski direktor kluba, nekad i sam igrač Mladosti koji je svoju sportsku karijeru završio u Beču, sada dio trenerskog kadra seniorskog pogona.

Prva na dnevnom redu bila je lista igrača koji ove sezone čine okosnicu HAOK Mladost, a pažnja je skrenuta i na igračice i igrače kluba koji su se našli na reprezentativnom popisu (Peterlin, Zelenika, Božićević, Jurišić). Prezentiran je raspored treninga i priprema, kao i raspored utakmica i natjecanja za seniore i seniorke, juniore i juniorke Mladosti. Challenge Cup i MEVZA noviteti su u natjecateljskoj sezoni u kojoj će ekipe Mladosti svoje snage odmjeriti i s inozemnim klubovima.

Ekipe će i ove sezone voditi treneri s brojnim uspjesima – Mišin, Nojić D., Klein, Perić, Nojić Ž., Straža, Horvatić i Anzulović. Bogat trenerski kadar sudjelovat će i u odgoju budućih generacija igračica i igrača HAOK Mladost jer škola odbojke, koja se prethodnih godina pokazala iznimno uspješnom, nastavlja s radom. Mini odbojka, ali i daljnji razvoj kadetkinja i kadeta daju optimističan pogled na budućnost kluba, zaključili su prisutni.

Ove godine, osim na igri, čelni su se ljudi složili kako je važno privući i kvalitetne sponzore koji će cijeniti sport, ali i pomoći da hrvatska odbojka bude kvalitetno praćena. Internet i društvene mreže pomažu populariziranju kluba, ali i pružaju jasan uvid u to koliko je rada i truda uloženo u kvalitetnu momčad.

Na kraju, prisutni su se osvrnuli i na moguću obnovu Doma odbojke na Savi koji je izgrađen još krajem 80-ih, u sklopu Univerzijade u Zagrebu. Dio posla već je obavljen, no otvorena je opcija daljnjeg nastavka obnove. Da bi klub normalno funkcionirao potrebna je i podrška Grada, a vodstvo kluba uvjereno je da ta podrška, važna baš kao i ona s tribina, neće izostati. Složni u naumu da u svijet odbojke privuku nove mlade nade, a postojeće osnaže i formiraju u pobjedničke timove, vodstvo Mladosti kreće u novu sezonu s svijetlim pogledom na budućnost jer ne postoji niti jedan razlog zašto u ovu sezonu ne bi krenuli spremni i optimistični.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here