U akciji čišćenja zagrebačkog jezera Jarun pod organizacijom RK Roniti se mora i National Geographic Hrvatska, ronioci su, unatoč kišnom vremenu, puni entuzijazma prionuli vađenju smeća što je rezultiralo s preko pola tone izvađenog otpada – starih tepiha, automobilskih guma, limova, plastičnih čaša, staklenih boca, starog željeza…

Prodajom hrvatskog izdanja National Geographica prikupljana su, već tradicionalno, sredstva za SOS Dječje selo Hrvatska. Djeca i mladi iz SOS sela, kao i brojni posjetitelji naučili su korisne informacije o ronjenju i podvodnoj fotografiji, ali i saznali koje su to invazivne strane vrste u ekosustavima kopnenih voda te zašto je važno spriječiti njihovo širenje.

think green jarun-national geo hr

Jubilarnu, 10. za redom, ekološko-humanitarnu akciju, podržao je i Grad Zagreb, čiji je predstavnik g. Milan Čolić, pozdravio sve okupljene i zahvalio se brojnim roniocima i zaljubljenicima u prirodu koji su svojim entuzijastičkim duhom i ljubavlju prema ronjenju pomogli da ovako nešto bude moguće.

National Geographic Hrvatska i RK Roniti se mora već su najavili iduću eko akciju koja bi se trebala održati na proljeće 2016. godine, i okupiti preko 200 sudionika.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here