Autor:
PUZ /Online-Zagreb.hr

ilustracijaPolicija je danas opširno izvijestila o jučerašnjem aktiviranju ručne bombe u stanu na adresi Baburičina 19 u Zapruđu.

Oko 6,35 sati 55-godišnji muškarac došao je do drvenih ulaznih vrata stana 59-godišnjakinje dok se ona nalazila u kuhinji. Razbio je vrata, kroz nastali otvor provukao ruku i u hodnik ubacio aktiviranu ručnu bombu, najvjerojatnije M-70 te se udaljio prouzročivši eksploziju nakon koje su se zapalili odjevni predmeti koji su se nalazili u neposrednoj blizini, namještaja i drugih gorivih predmeta.

Kada je 59-godišnjakinja došla u hodnik i vidjela požar, otvorila je prozore u stanu i počela dozivati pomoć, nakon čega joj je jedan od stanara pomogao izaći. Stan je zajedno s namještajem, većim dijelom odjeće, obuće i osobnih dokumenata 59-godišnjakinje uništen. Oštećeni su zidovi i stropovi u zgradi, došlo je do taljenja električnih i drugih instalacija, rasvjetnih tijela u stubištu i hodnicima zgrade u vlasništvu Skupa stanara, kao i do potpunog čađenja zidova i oštećenja na ulaznim vratima devet stanova.

Dok su vatrogasci gasili požar osumnjičeni je prišao policijskim službenicima i predao im osigurač ručne bombe, izjavivši kako ju je on bacio. Doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je na štetu 59-godišnjakinje i stanara zgrade počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. nakon kojeg je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Procjenjuje se da je materijalna šteta veća, a srećom ozlijeđenih nema. Nakon ispitivanja u policiji osumnjičeni 55-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Prema neslužbenim informacijama bio je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi sa 59-godišnjakinjom koju je nakon raskida napao.