Centar za kreativno pisanje u Zagrebu nudi popust od 20% na radionice kreativnog pisanja u zimskom ciklusu! Ponuda vrijedi do 6. prosinca za sve radionice koje započinju u siječnju i veljači. Na radionicama kreativnog pisanja očekujte mentorirani rad na tekstu, povezivanje teorijskog znanja o književnosti i praktičnog rada u malim grupama, uz usmjeravanje i konstruktivne savjete iskusnih voditelja.

Radionice se održavaju u samom centru Zagreba, u Amruševoj 5, a traju 30 školskih sati. Cijena radionice s blagdanskim popustom iznosi 1 200 kuna.

Prijavite se putem web obrasca ili na mail [email protected]!

RADIONICE PISANJA U ZIMSKOM CIKLUSU

U zimskom ciklusu nudimo osam različitih radionica: Kratka priča, Roman, Književno prevođenje, S one strane pisanja, Čitanje kazališnog teksta, Postani bloger, postani novinar, Pričoslovnica i Imaš olovku!

Kratka priča – najpopularnija radionica CeKaPea koju vodi već kultni Miroslav Mićanović. Dosta mladih autora bira upravo kratku priču kao ulaznu točku u pisanje. Dođite i brusite svoje priče u CeKaPe!

Roman – kralj književnih vrsta, roman, djelo je koje je iznimno teško po prvi puta strukturirati bez stručnih savjeta koje osebujni Goran Ferčec nudi na radionici romana.

Književno prevođenje – često nepravedno podcijenjeno, a za književnost nužno, prevođenje je vještina koja se usavršava iskustvom, a radom u grupi pod mentorstvom profesora Tomislava Kuzmanovića ubrzat ćete put do izvrsnog prijevoda – i što je najvažnije, prevodimo sa svih jezika!

S one strane pisanja – svaki pisac iskusio je kreativnu blokadu, a većina i strah dijeljenja vlastitog teksta. Psihologinja i spisateljica Tomica Šćavina na ovoj radionici uz različite stručne vježbe razbija blokade i hvata se u koštac s različitim spisateljskim strahovima. Dođite i zavirite s one strane.

Čitanje kazališne predstave – ako želite upoznati teatar i život predstave iz svih njenih kuteva, analitički pisati o predstavi i razumjeti je kritičar i voditelj CeKaPeove radionice Matko Botić je vaš čovjek.

Radionica bloga – nudi blogerima-početnicima odskočnu dasku za kreiranje i razvijanje poslovnog i/li privatnog bloga, otkriva tajne zanata i razvija jezik, dizajn, sadržaj i način komunikacije s krajnjim čitateljima uz budno oko novinarke Aleksandre Starčević.

Pričoslovnica – radionica za osnovnoškolce – radionica za srednjoškolce namijenjena je i onima koji već imaju iskustva s tekstom, ali i onima koje pisanje zanima, ali se nisu usudili krenuti. Pretočite probleme, ljubavi, frustracije i interese u tekst uz književnicu i voditeljicu Anu Đokić.

Imaš olovku! – radionica za srednjoškolce – ova je radionica namijenjena svim djevojčicama i dječacima koji vole pisati, ali u formalnom obrazovanju nemaju dovoljno prostora za razvijati svoj glas i jezik. Užitak pisanja i čitanja dijelit će s nagrađivanom književnicom za djecu i mlade Snježanom Babić Višnjić.