ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dan uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih. Od ovoga su vikenda već pojačane autobusne linije čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema posebnom, intenzivnijem rasporedu – tramvaji i autobusi vozit će do kraja tjedna.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u četvrtak i petak, odnosno 31. listopada te 1. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetima, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

TRAMVAJSKI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

U četvrtak, 31. listopada tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U četvrtak i petak, 31. listopada i 1. studenoga, vozit će izvanredne autobusne linije:
Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševec,
Dubec – Markovo Polje i
Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije. Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak vozit će također u četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.

Trasa linije 297: Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom natrag. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.
Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, ukidaju se linije: 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak,
U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linija 203 Svetice – Vinec – Krematorij, bit će skraćena te će autobusi prometovati na relaciji Svetice – Vinec – Remete; odnosno alternativno na relaciji Svetice – Vinec, a linija 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak vozit će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak. Vremena polazaka s Kozjaka prema voznom redu koji su navedeni kao polasci sa Srebrnjaka. Linija 226 također će voziti skraćeno do Remeta, alternativno do Česmičkoga.
Tijekom posebne regulacije prometa, od 31. listopada, od 8 sati, do 1. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg), u smjeru Britanskog trga: Kaptol, Degenova, Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje redovnom trasom, te će u smjeru Britanskog trga biti uspostavljeno stajalište u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom). U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševac vozit će 31. listopada i 1. studenog od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Oporovečka – Aleja tišine – Oporovečka (stara), a u povratku Oporovečka (stara) – Oporovečka – Avenija Gojka Šuška – Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku stare Oporovečke, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s novom Oporovečkom, na istočnom prometnom traku Aleje tišine.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U četvrtak, 31. listopada i petak, 1. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) neće voziti.
U istom vremenu linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), radi posebne regulacije vozit će izmijenjenom trasom uobičajenom trasom do Koledinečke, potom Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.

 PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo polje vozit će 31. listopada i 1. studenoga od 7.30 do 18.30 sati trasom: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje (parkiralište za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste), uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.
OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

U petak, 1. studenoga autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) bit će pojačana s dodatnim autobusima, kao i linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče).

U srijedu, 30., četvrtak, 31. listopada i petak 1. studenoga, linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) od 8 sati neće prometovati do Groblja Zaprešić, već izravno za Šibice! Umjesto nje, navedenih dana uvodi se izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) te će od 8 do 20.45 voziti svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar. Autobusi linija 172, 176 i 177 zaustavljat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska, od 8 do 20 sati.
Na blagdan Svih svetih, u petak, 1. studenoga na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, po potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

PRAĆENJE PROMETA I INFORMIRANJE

ZET-ov Centar za nadzor i upravljanje prometom pratit će sve linije prema grobljima na području i u okolici grada, koje će se do 19 sati, prema potrebi i mogućnostima, pojačavati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a te izravnim tonskim sadržajima koji će se čuti u putničkim prostorima svih vozila i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima.

Redakcijama će se materijali s terena (tekst, fotografija, ton, video) dostavljati putem elektroničke pošte, odnosno bit će dostupni za preuzimanje na www.zet.hr

Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti u Kontakt centru ZET-a na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih, od 7.00 do 20 sati.

Tijekom posebne prometne organizacije, 31. listopada i 1. studenog, prijevoz će na svim izvanrednim linijama, odlukom gradonačelnika i Uprave Zagrebačkog holdinga, biti besplatan za građane!

 www.zet.hr