Foto: PRESSKao što je i obećao u ponedjeljak na konferenciji za medije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispratio je jutros s Bundeka 20-ak ambasadora 1. Biciklističke karavane Zagreb – Motovun na trodnevni, 318 kilometara dug, put s ciljem promoviranja poznatog međunarodnog filmskog festivala u Motovunu. Organizatori karavane su udruga Moj bicikl i Motovun film festival.

Žao mi je što mi obaveze nisi dopustile da se našim ambasadorima i pridružim u njihovoj avanturi, ali nadam se da će biti još prilika za to. Ovo je jedan lijepi način populariziranja zdravog načina života i filmske umjetnosti na čemu se zahvaljujem organizatorima i sudionicima, rekao je gradonačelnik Bandić, otkrivši prisutnima svoju ideju povezivanja sjevera i juga zemlje biciklima. Već pet godina razmišljam o tome da s gradonačelnicima Splita i Knina organiziramo zajedničku biciklijadu. To bi bilo više od poruke i nadam se da ćemo to ostvariti već u proljeće iduće godine.

Darinka Jug, predsjednica Udruge, predstavila je biciklističke ambasadore i ideju iza same karavane. To su obični ljudi, koji se bave različitim poslovima, različitih zanimanja, interesa i dobi, ali svima njima zajedničko je to da se vole voziti biciklima i da vole film. Cilj nam je bio povezati te dvije naše ljubavi, te širiti pozitivu, kreativnost, filmsku kulturu i vožnju biciklom kroz sva mjesta i gradove kojima ćemo prolaziti.

Kako se čulo, karavana će se danas zaustaviti u Ogulinu, gdje će i prenoćiti, u četvrtak će prenoćiti u Rijeci, a od petka, kada će doći do svog konačnog cilja – Motovuna, uživat će u bogatom programu koji i ove godine nudi tamošnji filmski festival.

www.zagreb.hr

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here