U pripremi je čak 100.000 sadnica, uz 180 domaćih, očekuje se desetak inozemnih izlagača i kao i obično – sjajan odaziv posjetitelja! Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, od 19. do 22. svibnja na zagrebačkom Bundeku posjetitelji će moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ulaz je besplatan.

Centralni događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak 19.5. kada će se natjecati floristi i iskazati svoje vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak 20.5. na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Floraart

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

”U segmentu edukacija obuhvatit ćemo brojne zanimljive teme. S obzirom da je 20.5. svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu”, poručuju iz organizacije Floraarta.

Floraart

Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong – korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Više informacija: https://www.zrinjevac.hr/floraart