11. Naj, naj, naj festivalU kazalištu Žar ptica s predstavom “Družba Pere Kvržice” sutra, 26. travnja u 11 sati počinje 11. Naj, naj, naj festival. Do 1. svibnja uveseljavat će najmlađe, a ovoga je puta posvećen djeci Japana. Svečano otvorenje pratit će i akrobatski program “Pogledaj nebo” Kulturne alternative mladih HRAM iz Splita.

Festivalski program bit će u više gradskih kazališta. Kazalište iz Okinawe nastupit će u Komediji 27. travnja i u Dječjem kazalištu Dubrava 28. travnja s početkom u 19 sati. Po prvi puta sudjeluju i dvije velike nacionalne kazališne kuće – HNK Zagreb i Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

HRAM iz SplitaUkupno ćemo vidjeti 16 predstava od kojih četiri strane dolaze iz Japana, Njemačke, Italije i Slovenije. Od 12 domaćih uz spomenute kuće još ćemo vidjeti Dječje kazalište iz Osijeka, Kazalište lutaka Rijeka, Pinklec iz Čakovca, Kazalište mladih Split, ZKM Zagreb, Malu scenu, KNAP, Dječje kazalište Dubrava, Kazalište Trešnja i, naravno, domaćina Žar pticu.

Stručno povjerenstvo u sastavu: Helena Buljan, Džimi Jurčec, Jasna Bilušić, Helena Braut i Igor Ružić – najboljima će na svečanom zatvaranju 1. svibnja u 19  sati uručiti Zlatne Žar ptice u 10 kategorija.

Uz besplatnu ulaznicu za sve festivalske predstave posjetitelji će na blagajnama kazališta gdje se igraju predstave dobiti prigodni letak s molbom i naputkom za uplatu pomoći stradalima u razornom potresu i tsunamiju, u sjevernom dijelu Japana.

PROGRAM NAJ, NAJ, NAJ. FESTIVALA .doc