Proteklog vikenda u Cinestar multipleks kinu u Branimir Centru, kao i dvoranama Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment u Ratkajevom prolazu, održana je konferencija pod nazivom “Communication Management Forum 2015” kojom je ujedno obilježen i drugi rođendan Bernays VŠKM-a.

Središnji događaj konferencije bio je okrugli stol na temu integrirane komunikacije, a na kojem su vodeći europski komunikacijski stručnjaci raspravljali o trenutnom stanju unutar komunikacijske industrije te najnovijim komunikacijskim trendovima. Uz prof. dr. sc. Dejana Verčiča i prof. emer. dr. sc. Betteke van Ruler, koji su ujedno bili i ključni govornici konferencije, okruglom stolu prisustvovali su i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić, poznati talijanski stručnjak za odnose s javnošću i profesor na Sveučilištu LUMUSA u Rimu Toni Muzi Falconi te izv. prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič. Sudionici okruglog stola raspravljali su o važnosti obrazovanja u području odnosa s javnošću, pogotovo na rukovodećim državnim pozicijama čiji bi djelatnici trebali biti visokoobrazovani stručnjaci, spremni preuzeti odgovornost i svjesni važnosti upravljanja komunikacijama.

Tijekom prvog dana konferencije predstavljen je i jedinstveni međunarodni stručni časopis Communication Management Review koji će izlaziti dvaput godišnje, a sadržavat će znanstvene i stručne radove na engleskom jeziku iz područja odnosa s javnošću, marketinga, politologije, komunikologije, menadžmenta i srodnih disciplina.

Drugi dan konferencije održao se na Bernaysu, prilikom čega je više od 80 izlagača predstavilo rezultate svojih istraživanja u području informacijsko-komunikacijskih znanosti i tako službeno zaključilo “CMF 2015”.