bernardićDavor Bernardić večeras je novi mandat na čelu zagrebačkog SDP-a izborio s osvojenih 64,52 posto glasova, dok su njegovi protukandidati Mirando Mrsić i Gordan Maras osvojili 21,6 posto, odnosno 13,87 posto glasova.Predsjednik Gradske izborne komisije Božidar Vidović izvijestio je i da je na današnje izbore izašlo 63,11 posto članova SDP-ove zagrebačke Gradske organizacije.

Izbori su održani u prostorijama 17 mjesnih organizacija SDP-a, od 8 sati ujutro do 21 sat, a SDP-ovci su uz predsjednika Gradske organizacije birali i predsjednike 17 mjesnih stranačkih organizacija.

Nakon što je uz povike „Bero, Bero“ dočekan u prostorijama gradskog SDP-a, Bernardić je rekao: „Hvala što ste vjerovali u mene i što vjerujete i dalje jer ja vjerujem u vas, kazao je Bernardić“.

[infopunkt 7335 3]

Dodao je i to kako je pobijedila demokracija te kako nitko nikoga nije uvrijedio u kampanji.

„To je naša istinska snaga, Istinska socijaldemokracija, to je ono za što se borimo. Ovo je snažna, najjača stranka u Zagrebu, stranka poštenih, iskrenih i poštenih ljudi koja se bori za građane Zagreba“, rekao je.

[infopunkt 7335 4]

[infopunkt 7335 5]

Najavio je i pobjedu na lokalnim izborima i parlamentarnim izborima te pozvao ministre u vladi da zajedno surađuju prema cilju – pobjedi na izborima.

Ministar Mirando Mrsić je na kraju čestitao Bernardiću riječima: “Osobno ću raditi da nova i moderna socijaldemokracija nastavi živjeti u gradskoj organizaciji SDP-a”, rekao je Mrsić.

Za razliku od njega, Gordan Maras nije davao izjave novinarima otišavši nakon objave službenih rezultata iz prostorija zagrebačkog SDP-a.

Infopunkt.tv