Arena Zagreb (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je da će se danas utvrditi visina duga za održavanje zagrebačke Arene, koji će, kako je rekao, na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, po pola sutra platiti Grad Zagreb i Zagrebački holding.

Na taj način bi se deblokirala Arena i omogućilo održavanje već najavljenih hokejaških utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati u Areni krajem siječnja.

Gradonačelnik smatra kako je za nastali problem odgovoran Holding koji nije odradio svoj dio posla i izabrao upravitelja Arene Zagreb.

“Ovo je zadnji put da ih vadimo”, poručio je Bandić dodavši kako se odlučio za takvo rješenje da bi spasio ugled Hrvatske i Zagreba.

Po podacima iz Medveščaka, za četiri hokejaške utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, a čije je održavanje zbog “slučaja Arene Zagreb” došlo u pitanje, već je prodano oko 40.000 ulaznica od ukupno šezdesetak tisuća koliko ih je pušteno u prodaju.

Gdje je konzorcij i gdje su novci?

Sve se ovo moglo izbjeći, istaknuli su Bandić i pročelnik Gradskog ureda za kulturu Duško Ljuština, da je Holding donio odluku o prijedlogu koji je gradsko povjerenstvo proslijedilo o upravitelja Arene.

Grad je, dodao je Ljuština, otvorio natječaj za upravitelja Arene na kojem se, tek iz trećeg puta, javio domaći konzorcij Arena poslovno upravljanje sastavljen od šest zagrebačkih tvrtki koji je bio spreman preuzeti održavanje Arene za 0 kuna, dok bi dobit sa zagrebačkim Holdingom dijelili 80:20. Također, nastavio je Ljuština, Gradu su ponudili 30 besplatnih dana Arene godišnje koji vrijede 10 milijuna eura.

Pod konzorcijem Arena poslovno upravljanje građevina na Laništu postala bi sportski, kulturni i turistički centar ovog dijela Europe, a to nam je svima cilj, istaknuo je Ljuština koji se osvrnuo i na dosadašnju zaradu Arene. Kroz karte za događaje u Areni Zagreb inkasiralo se i do 60 milijuna kuna i pitanje je kako se tim novcem nije pokrilo održavanje dvorane. Ukoliko je trošak dvorane 12000 kuna, zašto se iznajmljivanje ne naplaćuje 16000 jer, zaključio je Ljuština, bitna je zarada.

Bandić: Da je Holding odlučio o konzorciju mi sada ne bismo imali probleme

[infopunkt 2570&video=02 nolink]

… država nema ništa s održavanjem Arene

[infopunkt 2570&video=03 nolink]

… uplatiti novac popola s Holdingom

[infopunkt 2570&video=04 nolink]

Ljuština: Konzorcij je ponudio rješenje

[infopunkt 2570&video=05 nolink]

Bandić: Pozivam Čovića i ljude u Holdingu
da donesu odluku… Neka se uozbilje

[infopunkt 2570&video=06 nolink]

Ljuština: Inkasiralo se od 40 do 60 milijuna kuna…
Treba se ostvariti zarada, a ne pokriti neki trošak.

[infopunkt 2570&video=07 nolink]

2 Komentari

  1. Da je Bandić htio platiti dug za arenu nebi imao novaca za preskupe wc kabine koje sada ne rade.