gradonačelnik Milan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić branio je danas prijedlog gradskog proračuna za 2011. godinu pred zastupnicima Gradske skupštine. Ustvrdio je da je prijedlog proračuna realan te kako je uspio sačuvati notu socijalno osjetljivog i razvojnog.

Ipak, gradski zastupnici, ni vladajući niti oporbeni nisu prihvatili gradonačelnikove ocjene. Prijedlog je, ističu, neodrživ a posebno su se usprotivili uvođenju imovinskog cenzusa kojeg su ranije odbila i sva skupštinska radna tijela.

SDP-ov zastupnik Davor Bernardić je u raspravi na sjednici Gradske skupštine rekao kako je politički je potez dati naknadu za novorođenčad, a politika je provoditi odluku kontinuirano, bez obzira u kakvim se prilikama našao proračun. Bez analize i kriterija SDP neće dopustiti uvođenje imovinskog cenzusa kojeg smatra dohodovnim jer u istu razinu stavlja nezaposlenog s milijunskim nekretninama i zaposlenog bez ičega, a to nije pošteno.

Na gradonačelnikove tvrdnje da je zahvaljujući pritisku iz Skupštine, ovogodišnji gradski proračun smanjen 15 posto što je trebalo učiniti i na državnoj razini, HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić odvratio je kako su zastupnici “izdušili” od pritiska prema gradonačelniku. Umjesto uvođenja imovinskog cenzusa Mesić je predložio da se za vrtiće izdvoji 20 milijuna iz stavke ureda gradonačelnika za promidžbu i 15 milijuna kuna za tekuće donacije iz ureda za financije.

Prijedlogu proračuna također su se usprotivili: HSS-ov zastupnik Darko Vuletić, nezavisni zastupnik Velimir Srića, Dragan Kovačević (HNS)…

Gradonačelnik Milan Bandić
o prijetnjama novim izborima…

[infopunkt 2447&video=03]

…sustav predškolskog odgoja je
najbolji i najjeftiniji u Hrvatskoj

[infopunkt 2447&video=02]

…ne pljačkamo ni djecu u vrtiću,
ni umirovljenike

[infopunkt 2447&video=04]