Milan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandič izvijestio je kako će gradska uprava u ponedjeljak predložiti rješenje spornih problema oko Arene Zagreb kojim će se, kako je rekao, jamčiti trenutno rješenje situacije.

U otvorenom pismu javnosti gradonačelnik Bandić pozvao je upravu hokejaškog kluba Medveščaka da neometano nastavi promotivne aktivnosti i pripreme oko utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati krajem siječnja u Areni.

Gradonačelnik Bandić poziva i upravu Ingre da još danas otvori vrata Arene i u cijelosti je stavi u funkciju.

“Unaprijed zahvaljujući na razumijevanju i vjerujući u ozbiljnost odgovornih ljudi u upravi Ingre i upravi Arene Zagreb, gradonačelnik očekuje da se od danas više neće dozvoljavati daljnja blamaža zagrebačkog i hrvatskog športa i narušavanje ugleda Grada Zagreba i Republike Hrvatske”, stoji u otvorenom pismu.

Konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o mogućnostima rješavanja spornih problema oko Arene Zagreb gradonačelnik Bandić je najavio za ponedjeljak u 9 sati u Gradskoj upravi.

Prema podacima iz Medveščaka, za četiri hokejaške utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, a čije je održavanje zbog “slučaja Arene Zagreb” došlo u pitanje, već je prodano oko 40.000 ulaznica od ukupno šezdesetak tisuća koliko ih je pušteno u prodaju. (H)

Medveščak (Foto: Ronald Goršić / CROPIX)