Najbolji advent u Europi počinje u subotu 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 8. siječnja 2017. godine.

Tako će se u subotu, uz svečano otvaranje Adventa na Zrinjevcu paljenjem ukrasnih lampica, otvoriti i Advent na Europskom trgu, Ledeni park na Tomislavovom trgu, Fuliranje, Zagrebačka božića bajka, i drugi. Turistička zajednica grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane, a posebno izdvajamo Advent na Gornjem gradu koji uključuje: Dvorišta – adventsko izdanje, Advent na Vranicanijevoj livadi, Advent u Galeriji Klovićevi dvori i Advent na Štrosu.

Također, ove godine adventska događanja dolaze i u Novi Zagreb gdje će nas dočekati: Novi advent i Ledena bajka Djeda Mraza. Svakako još treba spomenuti i novitete kao što su Modni advent, Kod Rudolfa, Advent u Dizajn distriktu, Advent u Tunelu; a tu su i tradicionalni programi poput: Živih božićnih jaslica, ArtOmata, S božićnih balkona Zagrebu, prigodnih programa u MUO, HNK i Etnografskom muzeju i, naravno, Advent i Nova godina na Trgu bana Jelačića. Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a u zadnje dvije godine bilježi porast posjetitelja od gotovo 50%.

Naime, prema podacima TZGZ u 2013. godini zabilježeno je 45.393 dolazaka i 82.284 noćenja, dok je prošle godine u prosincu ostvareno 70.550 dolazaka i 123.734 noćenja. Osim toga, zagrebački Advent dobitnik je i nagrade za najbolje turističko događanje na Danima hrvatskog turizma održanim prošli tjedan, a kao pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, ove će godine imati priliku braniti titulu od 2. do 12. prosinca. Sve novosti, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na obnovljenim internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr