Brojimo još sitno do službenog početka mnogima najljepšeg razdoblja u godini, prelijepog i čarobnog Adventa. A najtopliju blagdansku atmosferu ove godine moći ćete doživjeti na Adventu na Europskom trgu, jedinom trgu s tisuću srca. Početak adventskog doba u samom srcu grada obilježit će 26. studenog u 20:30 sati koncert sjajnih Pips Chips & Videoclipsa i već tradicionalno vješanje tisućitog srca.

No to je samo početak. Organizatori ovog jedinstvenog Adventa na Europskom trgu pobrinuli su se da u 37 dana, koliko će ove godine trajati adventsko i božićno – novogodišnje slavlje, doživite vrhunsku zabavu i bezbrižno se prepustite blagdanskoj čaroliji. Tako će više od 30 kućica ponovno krasiti Europski trg, na kojima ćete moći kupiti originalne suvenire, najslađe božićne ukrase i poklone te uživati u bogatoj ponudi ugostiteljskih kućica iz kojih će se širiti zamamni mirisi najfinijih slatkih i slanih zalogajčića. A s obzirom na to kako se nalazi na samom Europskom trgu, na kojem su druge kulture uvijek dobrodošle, imat ćete priliku uživati u blagdanskim običajima, gastronomskim specijalitetima i kulturnim različitostima brojnih zemalja Europske Unije.

eu-advent-4

I ove godine nastavit će se uspješna suradnja s Balcony TV Zagreb, koji će na pozornicu ispod staklene kupole dovesti mlade urbane izvođače i bendove te udrugom Boonika i jutarnjim umjetničkim vikend programom ”Deset štafelaja nedjeljom”. Legenda klupske scene Eddy Ramich na EUadvent dovest će svjetske renomirane predstavnike plesne glazbe i jedini trg s tisuću srca pretvoriti u najveći plesni podij na otvorenom, a za odličnu muzičku podlogu preko dana pobrinut će se DJ-i s Yammat FM radija sa svojim zaraznim plesnim ritmovima, koji će se prenositi putem live streama te će biti zaslužni za legendarne dnevne partyje. A kako bi najkraći dan u godini obilježili na prigodan način, 18.12. moći ćete pogledati Maraton kratkog filma na velikom platnu pod nazivom Kiša kratiša!

Sve navedeno i još mnogo mnogo toga moći ćete doživjeti na najromantičnijem Adventu s tisuću blještavih srca. Stoga pripremite najtoplije i najmekanije kapice i šalove, najslađe plesne cipelice, dopustite da vas ponese najljepša blagdanska čarolija, na najzabavniji mogući način privedite kraju 2016. i nazdravite za najbolji početak nove 2017.!