Pušenje je, ne samo štetno, nego ostavlja i neugodan miris kako u vašoj kosi ili odjeći tako na zavjesama te vašem omiljenom naslonjaču ili sjedećoj garnituri. Svaki pušač u nepušačkom domu muku muči s prijekornim pogledima i molbama, bez obzira na vremenske prilike, o pušenju na prozoru ili balkonu. No, kako biste pomogli svojim prijateljima da se riješe neugodnih mirisa ili da ih barem ublaže, počastite ih s nekoliko trikova koji doista djeluju.

1. Ocat ili ugljen

U nekoliko zdjelica natočite malo vinskog octa ili stavite komadiće aktivnog ugljena te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Imate li djecu ili kućne ljubimce zdjelice odložite na povišeno mjesto. Ugljen kao i ocat upijaju i neutraliziraju neugodne mirise.

2. Parfem na žarulji

Posprejajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj žarulji. Kada se svjetlo upali i žarulja ugrije prostorijom će se proširiti ugodan miris koji će barem djelomično prikriti dim i smrad cigarete.

3. Prirodne mirisne vrećice za ormar

Osjetite li da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi tijekom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se prozrači, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu vrećicu u koju ste stavili prirodne mirisne vrećice za ormar.

4. Pijesak za mačke

U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5. Soda bikarbona

Navečer, prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usišite usisavačem.

6. Ručnik i ocat

Prvo prozračite prostoriju, a nakon toga ručnik ili krpu umočite u ocat, te minutu do dvije mašite po prostoriji. Miris cigarete trebao bi potpuno nestati.

Izvor: Atma.hr