Najveći kulinarski događaj u kojem se amateri zanata u roštiljanju natječu za titulu najboljeg u Hrvatskoj stiže ovaj vikend u Zagreb. I ove godine 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju odvija se pod generalnim pokroviteljstvom PIK Vrbovca.

U subotu, 18. lipnja na Bundeku, u zadnjem kvalifikacijskom ogledu okupit će se ekipe koje će imati priliku pokazati svoje vještine te ući u finale i osvojiti prestižnu nagradu “Zlatni ćevap”, čime će službeno postati najbolji roštilj majstori u Hrvatskoj. Program počinje u 12 sati, a posjetitelji će osim u bogatom gastro-edukativnom programu moći uživati i u zabavnom programu uz DJ-a, klapu Kampanel i Mladena Kosa.

Veliko finale u borbi za „Zlatni ćevap“održat će se u nedjelju, na Jarunu s početkom u 12.00 sati.

Timu koji osvoji najviše bodova uručit će se Zlatni ćevap, a za ovu jedinstvenu kulinarsku nagradu borit će se najuspješniji s kvalifikacijskih natjecanja iz svih krajeva Hrvatske. Proglašenje pobjednika je planirano oko 18.00 sati, a žirijem će u finalu predsjedati akademik kulinarstva Branko Ognjenović koji će voditi i gastro-edukativni show.

Na finalnom natjecanju pridružit će nam se i brojne osobe iz javnog života, a sve posjetitelje očekuju zanimljive nagradne igre i bogat glazbeni program uz DJ-a te koncert Grupe Vigor i specijalnog gosta Ivana Zaka. Da nitko ne ostane gladan, zadužene su svježe pripremljene Volim roštilj delicije iz PIK-a dostupne po vrlo pristupačnim cijenama.