Početna Događanja 45. SFeraKon 2023 – konvencija znanstvene fantastike u Zagrebu

45. SFeraKon 2023 – konvencija znanstvene fantastike u Zagrebu

SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove godine će se održati od 12. do 14. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) uz brojne novitete i ugledne goste!

Ovogodišnji SFeraKon, tradicionalna i međunarodno priznata konvencija koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba je i ove godine pripremio brojna iznenađenja za zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.

Za početak, legendarni lik iz kultne serije Zvjezdane Staze po prvi će puta zamijeniti svjetske pozornice znanstveno fantastičnih konvencija i teleportirati se na – SFeraKon. Da, dobro ste čuli, ravno sa svemirske postaje Deep Space 9 (Duboki svemir 9), na zagrebačku konvenciju ljubitelja znanstvene fantastike – SFeraKon, dolazi ni manje ni više nego Nicole de Boer, poznata kao Ezri Dax, koja se pridružila glumačkoj postavi serije “Star Trek: Deep Space Nine” u sedmoj i finalnoj sezoni serije kada je glumičin lik preuzeo simbionta Trill te je stvoren lik koji je u kratkom vremenu postao nezamjenjiv dio glavne postave serije.

Čini se kako su obožavatelji znanstvene fantastike, a pogotovo ljubitelji Zvjezdanih staza napokon došli na svoje, s obzirom na to da je ovo prvi put da će Hrvatska ugostiti na jednoj od konvencija, glumicu koja je ostavila neizbrisiv trag u kultnoj znanstveno-fantastičnoj seriji.

Osim poznatih gostiju, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje više od tisuću posjetitelja, predstaviti će se niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplay-u.

Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje u svibnju, a o kojem ćemo vas redovito izvještavati! Za sve ostale informacije pratite nas na službenoj stranici: http://sferakon.org/