SFeraKon, najveća znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove godine će se održati od 10. do 12. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) uz brojne zanimljivosti i ugledne goste!

Ovogodišnji SFeraKon, međunarodno priznata konvencija s dugom tradicijom koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba i ove godine bogatim programom dočekuje brojne zaljubljenike u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.
Za početak, počasni gost Eric A. Stillwell američki je televizijski producent i scenarist u čiji opus ulaze mnoge epizode kultnog znanstveno-fantastičnog serijala Zvjezdane staze, specifično iz „Nove generacije“ i „Voyager“. Surađivao je i na filmu iz iste franšize, a bio je uključen i u produkciju serije Zona smrti u kojoj je glavnu ulogu imala prošlogodišnja gošća Nicole de Boer. Njegovo prvo radno mjesto u svijetu filma bilo je na projektu koji je osvojio nagradu Emmy, a istu nagradu je osvojila i epizoda Zvjezdanih staza „Yesterday’s Enterprise“ na kojoj je bio jedan od scenarista.

Eric A. Stillwell je veliki ljubitelj znanstvene fantastike pa je tako bio i ogranizator konvencija u SADu, ali i začetnik jednog od najvećih klubova ljubitelja znanstvene fantastike s članstvom raširenim kroz dvadesetak zemalja. S takvim životnim iskustvima njegovo gostovanje je zanimljivo kako široj publici, tako i organizatorima konvencija u Hrvatskoj.

Osim poznatih gostiju, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje više od dvije tisuće posjetitelja, predstaviti će se udruge koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama društvenih igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplay-u.

Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje u svibnju, a o kojem ćemo vas redovito izvještavati! Za sve ostale informacije pratite nas na službenoj stranici: http://sferakon.org/