SFeraKon, najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove godine će se održati od 12. do 14. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) uz brojne novitete i ugledne goste!

Ovogodišnji  SFeraKon,  tradicionalna  i  međunarodno  priznata  konvencija  koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba je i ove godine pripremio brojna iznenađenja za zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.

Sve ljubitelje književnosti oduševit će vijest da kao počasna gošća dolazi Samantha Shannon,  mlada  spisateljica  iz  Londona.  Bavi  se  pisanjem  od djetinjstva, a nedavno je završila i jezični studij na Oxfordu. Prvu knjigu iz svojeg popularnog serijala Sezona kostiju napisala je tijekom studija, a prevedena je na dvadeset i pet jezika. Sam serijal je završen 2021. godine.

Samantha uz nadnaravnu distopiju piše i fantastiku pa je vrijedno posebno spomenuti The Priory of the Orange Tree,  roman  koji je  2020.  bio  finalist  za prestižnu literarnu nagradu, a čiji prijevod će biti objavljen i predstavljen ekskluzivno na SFeraKonu!

Dolazi nam u goste i već najavljena Nicole de Boer, glumica iz omiljene serije Zvjezdane staze: Deep Space 9, koja sa sobom dovodi i Lolitu Fatjo, ženu mnogih talenata, koja će najviše imati za reći o svom iskustvu kao scenaristica, a kasnije i koordinatorica scenarija, na serijama i filmovima iz franšize Zvjezdane staze. Sigurno će podijeliti i koju zanimljivu anegdotu iz svoje karijere agenta za brojne glumce i glazbenike te iskustva s drugih konvencija na kojima je čest gost.

Osim poznatih gostiju, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje više od tisuću posjetitelja, predstaviti će se niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG  igara,  kao  i  u  sajmu  knjiga,  prodajnoj  izložbi  i  naravno cosplay-u.

Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje u svibnju, a o kojem ćemo vas redovito izvještavati! Za sve ostale informacije pratite nas na službenoj stranici: http://sferakon.org/

SFeraKon se organizira uz potporu Grada Zagreba, Ministarstva Kulture  i Zagrebačke zajednice tehničke kulture.

Društvene mreže:

Facebook: https://www.facebook.com/SFeraKon Instagram: https://www.instagram.com/sferakon Twitter: https://twitter.com/sferakon