Izvor:
Ivan Jozić, Profitiraj.hr

potpisivanje ugovora (foto:Saša Zinaja)Na protokolarnoj sjednici u zgradi gradske uprave potpisani su ugovori o provedbi projekata „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva“ i „Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje.“ Malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima na raspolaganju će biti 330 milijuna kuna subvencioniranih kredita.

– Sretni smo što nakon četiri mjeseca suradnje s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te sedam banaka koje su podržale ovaj projekt možemo reći da smo poduzetnicima i obrtnicima grada Zagreba osigurali 330 milijuna kuna kredita, – rekao je na otvaranju sjednice Ladislav Prežigalo.

Na sjednici je gradonačelnik Milan Bandić potpisao ugovor sa sedam banaka – Zagrebačkom bankom d.d., Privrednom bankom Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austrija d.d., Erste & Steiermaerkische Bank d.d., Alpe-Adria-Bank d.d., Centar bankom d.d. i Obrtničko štednom bankom.

– Ne posustajemo. U ovim kriznim vremenima ulažemo koliko možemo, jer krizu ćemo prebroditi samo ako radimo, ne sjedeći skrštenih ruku, – rekao je gradonačelnik.

Kamate od 2,64 do 7 posto

U projektu „Lokalni projekt razvoja – mikrokreditiranje“ visina kredita je od 35.000 do 200.000 kuna na rok otplate od pet godina. Kamatna stopa od 9 posto subvencionirana je od strane Ministarstva i Grada sa po jednim postotnim poenom. Kamatna stopa za poduzetnike je 7 posto.

potpisivanje ugovora (foto:Saša Zinaja)U projektu „Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva“ visina kredita je od 200.000 do 5 milijuna kuna, rok otplate do 10 godina. Kamatna stopa u ovom projektu također je subvencionirana od Ministarstva i Grada u još većem postotku sa po dva posto tako da je kamata koju poduzetnici plaćaju oko 5 posto.

– U našu akciju se uključilo 18 županija i Grad Zagreb. Jedna trećina hrvatske privrede je u našem glavnom gradu, pa su time ove subvencije i jačanje gospodarskog sektora Zagreba značajniji za cjelokupni realni sektor. Kamate za poduzetnike će se kretati od 2,64 do 7 posto, ovisno o pojedinoj županiji i banci u kojoj se kredit diže, – zaključila je Tihana Kraljić iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here