Prošlog petka Zagrepčani su u nesvakidašnjem prostoru Muzeja za umjetnost i obrt imali priliku uživati u premijeri operete „Vesela udovica“ u izvedbi Opere b.b., prvog komornog opernog kazališta u Hrvatskoj. Pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića, a u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, ansambl Opere b.b. realizirao je veselu, lepršavu i vizualno vrlo dopadljivu predstavu.

Nenad Tudakovic i Nada Abrus
Nenad Tudakovic i Nada Abrus

Scenografija Marte Crnobrnje i kostimi Elvire Ulip bili su sjajan okvir za predstavu prepunu smijeha, divnih arija, dueta i ansambala, kao i koreografskih brojeva. Ulogu Hane Glawari besprijekorno je otpjevala Lidija Horvat Dunjko, a bariton Ronald Braus bio joj je pjevački i scenski dostojan partner kao grof Danilo. Za komični element pobrinuli su se Nenad Tudaković i Nada Abrus te su uz Blanku Tkalčić i Sinišu Galovića nadopunili sliku vrsnih izvođača. Iznenađenje večeri bio je nastup dviju prvakinja baleta HNK u Zagrebu, Mirne Sporiš i Ervine Sulejmanove u ulozi grizeta. Debitanti večeri Vita Vukov, Josipa Bilić, Martin Gelić i Dominik Došen bili su također na visini povjerenih zadatka i pokazali da su se zasluženo našli na sceni s iskusnijim kolegama. Ništa manje zapaženi nisu bili ni umjetnici Matino Antunović  i Davor Ljubić.

Ronald Braus i Nada Abrus
Ronald Braus i Nada Abrus

Među brojnim uzvanicima u publici su primijećeni roditelji mlade sopranistice Vite Vukov: Ksenija Pajić i Emil Vukov, maestro Vladimir Kranjčević, primadone Gertruda Munitić, Cynthia Hansell Bakić, Vlatka Oršanić i Nevanka Petković Sobjeslavski, manekenka Zvončica Vučković, književnica Sanja Pilić, pjevačica Elvira Voča i brojni drugi zainteresirani za dogodovštine Vesele udovice.

Ovom izvedbom najavljena je turneja koja će obići cijelu Hrvatsku, a ako se i vi želite zabaviti uz Veselu udovicu i uživati u ovoj jedinstvenoj izvedbi, pratite Facebook stranicu Operete b.b.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here