„Biti učitelj je poziv, a ne posao. To ne znači samo prenositi znanje, već biti primjer i podrška mladim ljudima. A ako u svemu tome znamo prenijeti znanje na zabavan i pristupačan način, u ponekad drugačijem ambijentu od klasične učionice, onda radimo dobar posao.“, izjavio je Toni Milun, najpoznatiji profesor matematike u Hrvatskoj i u regiji koji je odnedavno i ambasador McDonald’sovog društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“. Upravo je Toni Milun idealno lice koje će poduprijeti navedeni projekt kojim će se ove godine u jedanaest hrvatskih gradova osigurati trinaest učionica na otvorenom.

„Htio bih poručiti svim školama i njihovim učenicima da iskoriste priliku za stjecanje novih znanja u okružju prirode. Ovaj projekt će pokazati kako učenje može biti zabavno i pristupačno.“, ističe Toni Milun koji hvali i dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta „Za naš ljepši kvart“ koji je pokrenut prije tri godine, a u tom su periodu ostvareni mnogi korisni sadržaji u gradovima diljem Hrvatske. Presjek dosadašnjih projekata može se vidjeti i u sklopu izložbe koja je postavljena u McDonald’sovom restoranu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu.

„Proteklih godina građani su u velikoj mjeri odabirali projekte i sadržaje za djecu, obitelji i školarce. To je bila korisna smjernica za novo izdanje projekta, odnosno, izgradnju učionica na otvorenom u jedanaest gradova diljem Hrvatske. Odabirom ovoga projekta želimo se pobrinuti za najmlađe stanovnike, budući da upravo oni predstavljaju budućnost gradova, omogućavajući im mjesto gdje mogu provesti sat u prirodi i naučiti nešto novo.“, rekao je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska koji zajedno s Tonijem Milunom poziva i sve građane da se uključe u projekt jer upravo će njihovi glasovi presuditi o lokaciji na kojoj će se izgraditi učionice na otvorenom.

Naime, u dogovoru s predstavnicima lokalnih vlasti, u svakome je gradu odabrano nekoliko potencijalnih lokacija, a učionica će se graditi na lokaciji s najvećim brojem glasova. Za najdražu lokaciju građani mogu glasovati već sada putem aplikacije na službenoj Facebook stranici McDonald’sa. Glasanje je otvoreno do 30. travnja.