Jesensko „Udomljavanje je fora” održano je u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja uz podršku tvrtke ROYAL CANIN i FRONTLINE (Merial). „Udomljavanje je fora” na Trga bana Josipa Jelačića.

Svaki dan susrećemo na ulicama grada napuštene pse i mnogi od njih još uvijek nemaju ugrađen mikročip unatoč obveznom mikročipiranju od 2010. godine. Ponekad u sklonište ili u udruge za zaštitu životinja dolaze i njihovi vlasnici i na pitanje zašto nisu mikročipirali psa dobijemo različite odgovore. Ili nisu stigli ili je kućni ljubimac tek došao u njihov dom i odmah se izgubio ili ne žele staviti mikročip, jer se boje da će psa to boljeti.

Izgubljen pas koji luta ulicama grada, a da niti vlasnici ne znaju gdje im je kućni ljubimac niti nalaznici znaju kome vratiti psa, najbolji je dokaz koliko je važno otići kod veterinara odmah kad novi ljubimac dođe u obitelj. A mikročipirane mogu biti i mačke jednako kao i psi i istraživanja rađena u SAD govore da se 2,5 puta više izgubljenih pasa i mačaka vrati u svoje domove, ako su označeni.
_DSC3900
Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emilom Tukom i komunalni redar provjerili su jesu li psi koji šetaju gradom označeni mikročipo, a dobar je pokazatelj da Zagrepčani brinu za svoje ljubimce da su svi ‘testirani’ bili i mikročipirani.

Brojni građani su došli podržati akciju, a nadamo se da će psi koji su došli iz azila Dumovec, Milka i Bleki uskoro pronaći svoje udomitelje. Udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana (ampulu Frontline Combo)!