Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

ZvjezdiceDjevojački zbor zvjezdice ovih dana obilježava 25 godina od osnutka pri Glazbenom centru mladih u Zagrebu. U povodu jubileja predstavljena je nova monografija i DVD s izborom najzanimljivijih kompozicija iz repertoara.

Autorice monografije, bivše članice Zvjezdica Tihana Jokić i Elvira Šljivac uspješno su udovoljile zahtjevnom zadatku s obzirom da zbor već ima monografiju, objavljenu prije 10 godina.

Velika svečanost u povodu obljetnice priprema se također i u nedjelju u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu kada će nastupiti ne samo sadašnje, nego i bivše članice zbora.

Na dosadašnje rezultate posebno je ponosan dirigent, pedagog i producent Zdravko Šljivac. On je 1985. godine utemeljio zbor te ga tijekom godina razvio u prvorazredni vokalni ansambl. Tek kao podsjetnik, Zvjezdice su nastupale sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Simfonijskim orkestrom HRT-a i drugima. Naravno, nisu im strana ni priznanja.

Ljubitelji klasične glazbe znaju, ali ne i oni koji će to možda tek postati, Zvjezdice su također izdale CD Ave Mundi Gloria, zatim dvostruki CD-a (u povodu 15 godina djelovanja) te više prigodnih božićnih izdanja rađenih s raznim hrvatskim ansamblima i solistima.

Osim klasičnog zborskog pjevanja Zvjezdice izvode i djela suvremenih hrvatskih skladatelja, među kojima je i aktualni predsjednik države Ivo Josipović.

Više o Zvjezdicama na: http://www.zvjezdice.hr/pocetna.html

[youtube f-mvuyy5epQ]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here