Početna Novosti Zoološki vrt Zagreb predstavlja najveće zavodnike u Maksimiru

Zoološki vrt Zagreb predstavlja najveće zavodnike u Maksimiru

Tijekom subote i nedjelje 14. i 15. veljače, a u povodu Valentinova, posjetitelji Zoološkog vrta u Maksimiru moći će upoznati neobične načine udvaranja i razmožavanja životinja. Ove “seksi ture” počinju u 10, 12 i 14 sati pod vodstvom edukatora Vrta.

Zoološki vrt Zagreb organizirao "seksi ture"

S obzirom na brojne mališane koji tijekom proljeća i ljeta proviruju iz svojih nastambi, Zoološki vrt Grada Zagreba odlučio je upravo za Valentinovo upriličiti obilaske u kojima će posjetiteljima pokušati dočarati zavođenje u životinjskom svijetu.

Gosti će imati priliku čuti kako, primjerice, zečevima udvaranje traje kratko, a neke životinje – poput mongolskih ždralova i crnih labudova – upuštaju se u dugotrajne raskošne plesove, mašući krilima i izvijajući vratove.

Lavovi i leopardi više vole grublju igru s dosta frktanja i ugriza, dok nježni mužjaci crnokljunih tukana izabranice svoga srca pokušavaju očarati darivajući im hranu.

Mužjaci krokodila zbilja imaju posla. Svoje nezainteresirane ženke moraju impresionirati kompliciranim koreografijama u kojima svijaju repove pod neobičnim kutovima, prskaju ih vodom i bjesomučno treskaju tijelom, a sve za ljubav samo za jednu noć. Doslovno, jer nakon uspješnog parenja mužjaci dotičnu ženku vjerojatno više nikad neće sresti.

Za razliku od njih, crni labudovi ostaju zajedno cijeli život. Donedavno se vjerovalo da su u potpunosti monogamni, ali najnovija istraživanja ipak govore da crne labudice tu i tamo “šaraju” te uredno imaju još jednog partnera sa strane. Za svaki slučaj jer, naime, gotovo je četvrtina crnih labudova istospolne orijentacije. Zbog toga su labudice na sto muka dok ne pronađu slobodnog partnera za nastavak loze.

Kao sušta suprotnost relativno predanoj monogamiji crnih labudova, mužjaci dvogrbih deva diče se haremom od dvadesetak ženki.

“Seksi turama” mogu proći osobe starije od 12 godina. Obilasci traju 90 minuta, a cijena ulaznice je 40 kuna. U skupini može biti do 16 osoba, a termin za sudjelovanje u programu potrebno je unaprijed rezervirati, najkasnije do petka, 13. veljače.

Svi oni koji su posvojili neku životinju iz Zoološkog vrta grada Zagreba u proteklih godinu dana na Valentinovo mogu Zoološki vrt posjetiti besplatno.

Zoološki vrt Zagreb organizirao "seksi ture"

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here