Zola Jesus, jedna od najznačajnijih figura svjetske indie scene, nakon tri godine vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 20. ožujka. Bit će to koncert u sklopu europske turneje na kojoj promovira zadnji studijski uradak “Taiga”.

“Prošli nastup u Zagrebu bio je jedan od najboljih na tadašnjoj turneji”, prisjetila se Zola Jesus svoje europske turneje koja je 2012. godine uključivala dvorane u Švedskoj, Latviji, Švicarskoj, Francuskoj, ali i zagrebačku Tvornicu kulture. Njen prvi posjet Hrvatskoj obilježio je veliki interes zbog čega je nastup prebačen u Veliki pogon.

Na krilima novog albuma “Taiga” Zola se ponovo vraća u Zagreb. “Imam jako talentiranog trombonista na turneji, a i perkusionist ima zanimljivu postavu na pozornici jer toliko je različitih vrsta perkusija na novom albumu. Bit će to potpuno drugačiji show od zadnjeg puta”, poručila je Zola koja u Zagreb dolazi nakon europskih gostovanja u Berlinu, Copenhagenu, Stockholmu, Pragu, Beču ili pak Budimpešti i Ljubljani.

Boravak u divljini i prirodi

Zola Jesus, multitalentirana umjetnica specifičnog glazbenog izričaja u kojem kombinira i producira elektroniku s indie, goth i pop utjecajima. Njezin zvuk često su uspoređivali s Kate Bush, Lisom Gerrard (Dead Can Dance), Joy Division i Florence Welch, a ona je stvorila svoj prepoznatljivi zvučni potpis.

Tijekom rada na novom albumu “Taiga”, Zola se povukla u prirodu te je dom u Los Angelesu zamjenila otokom Vashon kod Washingtona, kako bi se bolje povezala s divljinom, ali i čistom prirodom. Od kada se na sceni pojavila 2009. godine s debitantskim albumom “The Spoils“, ova indie heroina, amerikanka ruskih korijena pravog imena Nika Roza Danilova, počela je skretati pažnju na sebe i osvajati kritiku i fanove.

Ulaznice su u pretprodaji 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 90 kuna. Prodajna mjesta Tvornica kulture te Eventim i Entrio prodajna mjesta.