Znate li da je osmijeh univerzalni znak za sreću i dobru namjeru u svim kulturama? Smiješak će isto protumačiti stanovništvo Azije, plemena iz najudaljenijih i najneistraženijih krajeva svijeta, kao i pripadnici, nama bliže, zapadne kulture. Koliko je osmijeh bitan u našem životu govori činjenica kako nam sam čin smijanja može popraviti trenutno raspoloženje, poboljšati prvi dojam, osloboditi od stresa pa čak i ojačati imunitet. Uzmemo li u obzir koje sve pozitivne učinke smijeh može prouzročiti ne preostaje nam ništa drugo nego da se u životu što više smijemo.

No, danas često primjećujemo kako se ljudi ustručavaju pokazati svoj osmijeh i nasmijati se slobodno „od uha do uha“. Naime, kako bi učinak bio potpun, osim širokog osmijeha, značajnu ulogu igra i izgled naših zubiju. Svi sanjamo o zdravim, pravilnim, simetričnim i bijelim zubima koji će dati našem fizičkom izgledu finalni touch, no stvarnost je često drugačija. Neredovito nošenje aparatića u prošlosti ostavilo je vaše zube nepravilnima, a brojne ispijene kave promijenile su pigment vaših zubiju? Na sreću, živimo u dobu kada je sve moguće i to u najčešće u veoma kratkom roku. Kako bi postigli biserno bijele, pravilne i zdrave zube u kratkom vremenu zna tim iskusnih stručnjaka iz poliklinike TIM DENT Miličić. One su najlakši način postizanja vrhunske dentalne estetike.

ŠTO SU KERAMIČKE LJUSKICE? 

Keramičke ljuskice stomatološki su nadomjestak, koji se postavlja na prednju površinu zdravog zuba i u potpunosti može promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba. Kao takve, odličan su izbor za sve osobe koje imaju puknuće na zubu, jedan ili više zubi tamnije nijanse, nepravilan oblik zuba, pa čak i sitne razmake među zubima ili samo žele promijeniti estetski izgled svojih zubi i prilagoditi izgled osmijeha svojem licu. Sam postupak je bezbolan i brz – potrebne su svega 2 posjete liječniku dentalne medicine. Ako brinete o brušenju zuba kao kod postavljanja krunice, za to nema straha kada su ljuskice u pitanju. Za njihovo postavljanje potrebno je odstraniti do 0,5 mm zubne cakline, što znači da prirodna struktura zuba ostaje skoro netaknuta. Također vas ne mora mučiti ni briga da će konačni dojam biti umjetan ili ‘plastičan’. Staklo-keramička ljuskica je svjetlopropusna, što znači da zubu daje sjaj isti kao kada svjetlo prođe kroz prirodnu caklinu i odbije se od unutarnje strukture zuba. Ljuskice se prilagođavaju vašem tenu, obliku lica i osmijehu.

„Prije samog kretanja u terapiju pacijentu se može dočarati kako će finalni rad izgledati kompjutorski ili čak i probnim ljuskicama u ustima bez brušenja zuba u toj fazi odluke. Bitno je naglasiti da u procesu izrade ljuskica sudjeluje i sam pacijent. Sve njegove želje se uvažavaju i na taj način zajedno kreiramo savršen osmijeh“ – izjavila je  dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije.

Kako izgledaju rezultati tretmana keramičkim ljuskicama možete pogledati na Instagram profilu TIM DENT Miličić.

Slogan ‘Vaš osmijeh. Naša strast.’ idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike www.timdent.hr