Jeste li spremni poslušati svoj zov divljine? Uroniti u ljepotu prirode i dozvoliti joj da vas oduševi? Dok su nekima za odmor i oporavak dovoljni vikendica ili putovanje, nekoliko dana mora ili planina, sve više ljudi razmišlja o znatno većoj i značajnijoj promjeni – napuštanju grada i novom životu, bliže prirodi i u skladu s njom. Zov divljine dokumentarni je serijal koji govori o ljudima koji su napravili upravo to, a kroz njega vas vodi Daniel Lacko.

Toni Franović je proputovao svijet, a skrasio se u Legradu

U trećoj epizodi, u utorak, 28. studenoga u 20:45 na Prvom, Daniel Lacko otkriva šumarke i močvare Legrada, tzv. hrvatsku Amazonu i dom akademskog slikara Tonija Franovića, koji je tu stvorio svojevrsnu džunglu usred sela. Gledateljima će otkriti zašto je, nakon 15 godina života u svjetskim metropolama, mir i sreću pronašao u prirodi te koristi li mu ovdje znanje deset stranih jezika. Okružen divljim i domaćim životinjama, raznolikim biljem i bogatstvom prirode, Toni priznaje da mu niti samoća ne pada teško. Ostvario je svoj san, život u prirodi i u skladu s njom. U Legradu uživa u svom eko imanju na kojem uzgaja životinje, brine o velikom vrtu, živi život o kakvom se mnogi usude tek sanjariti. U ateljeu i dalje svakodnevno radi na novim slikama nadahnutim svim ljepotama prirode kojima je okružen.

 

Zahvaljujući divnim domaćinima koji su ekipu Zova divljine pustili u svoje domove, i gledatelji diljem Hrvatske dobili su priliku uživati u njihovim zanimljivim pričama. Uz to, svaka epizoda potiče na razmišljanje o našim životima. Iza projekta stoji uigrani tim iskusnih televizijskih profesionalaca, ali i prijatelja, a to su uz voditelja Daniela Lacka, redatelj Siniša Hajduk i producent Ivan Cvirn.

 

Zov divljine pratite na HTV 1, svakog utorka u 20:45.