Najviše vrijedi dom koji štedi – zlatno je pravilo kojim se vodi svaki mudar i iskusan vlasnik. Međutim, u praksi mnogi često zaboravljaju na ovo pravilo i prave greške zbog kojih nepotrebno plaćaju visoke račune i prazne svoj kućni proračun. Ne budite jedni od njih. Ponovite gradivo za vaš dom!

Primjećujete li da troškovi za grijanje i hlađenje postaju sve veći, a vi sve manje zadovoljni klimom u svojem domu? Zrak je suh ili previše vlažan, toplina je neravnomjerno raspoređena, prostorije se brzo zagriju i rashlade ako stalno ne održavate željenu temperaturu? Razmišljali ste o gradnji ili renoviranju doma, ali vam se čini da nećete moći izbjeći velike troškove i duge radove?

Ako se pronalazite u jednoj od ovih situacija, predlažemo da kroz sljedeće savjete saznate kako doći do efikasnog rješenja, bilo da renovirate postojeći ili gradite novi stambeni ili poslovni objekt.

Pronađite energetski efikasnu alternativu tradicionalnim građevinskim materijalima

Zamijenite tradicionalni građevinski materijal s modernim – Ytong materijalom koji štedi energiju te je napravljen od isključivo prirodnih materijala.

Sačuvajte toplinu doma

Sačuvajte toplinu vlastitog doma – Gradite kuću s Ytong blokovima kojim štedite na izolaciji. Zbog prirodnog svojstva porobetona, Ytong bijeli blokovi omogućavaju hlađenje i grijanje prostorije brže od klasičnih materijala. Zbog svojih šupljina i posebne strukture oni dozvoljavaju kući da “diše”. Omogućavaju čist i ugodan dom bez vlage i velikih vrućina. Dakle, štedjet ćete na grijanju, sanaciji vlage i hlađenju.

Gradite brzo

Da biste ostvarili veliku uštedu u vremenu potrebnom za gradnju, koristite Ytong energetski efikasne blokove koji se proizvode u većim dimenzijama te olakšavaju vremenski bržu gradnju za razliku od klasičnih blokova znatno manjih dimenzija).

Platite samo jednom

Ostvarite uštedu na svim troškovima radne snage. Ytong materijal vam jamči da za cijenu koju plaćate samo na početku, dobivate i jamstvo da ćete uštedjeti na materijalu te si osigurati gradnju u jednom sloju bez dodatne termoizolacije. To ćete postići kvalitetnom gradnjom s Ytong termoizolacijskim blokovima koji s godinama ne gube na vrijednosti te su napravljeni da traju. Samim tim će i postavka svih elektro i vodovodnih instalacija biti lakša, preciznija i brža.

Najbolji građevinski materijal u posljednjih 100 godina

Prema ocjeni njemačkih stručnjaka, prestižnu titulu najboljeg građevinskog materijala u posljednjih 100 godina iz područja građevine, dobio je YTONG. Radi se o suvremenom građevinskom materijalu za zidanje iz grupe porobetona, koji svojom poroćelijastom strukturom i naprednom tehnologijom proizvodnje dana predstavlja jamstvo visoke kvalitete.