Praktikum – zagrebački centar za djecu i mlade nastavlja s uspješnom tradicijom organizacije tematskih dječjih kampova u vrijeme školskih praznika.

Recept je to za nezaboravne praznike ispunjene druženjem, učenjem, kreativnim radionicama, novim prijateljstvima i dobrom zabavom, bez ekrana i napasti novoga doba. Kampovi su namijenjeni osnovnoškolcima, a svaki novi kamp donosi novu zanimljivu temu.

„HOKUS POKUS“ tema je nadolazećeg zimskog kampa koja će zasigurno razveseliti i zaintrigirati i djecu i roditeljeOvaj edukativno-istraživačko-kreativni kamp održava se od 19. do 23. veljače 2024. u zagrebačkom kvartu Trešnjevka, a prijave su otvorene za sve osnovnoškolce.

Svaki kamp-dan u trajanju od 8:00 do 16:30 h pod vodstvom tri stručne voditeljice donosi istraživačko-edukativne radionice sa zanimljivim pokusima, kreativne i kulinarske radionice, slobodnu igru u prirodi i društvene igre, uz osigurane ručkove i međuobroke.

Tijekom 5 nezaboravnih kamp dana Hokus Pokus kampaši postat će mali kemičari, istraživači, ekolozi, umjetnici i zabavljači. Uz istraživanje i različite cool pokuse vidjet će znanost na djelu i shvatiti kako nešto funkcionira. Kako napraviti vlastiti vulkan i simulirati vulkansku reakciju, što sve sol može i zašto se nekada nazivala „bijelim zlatom“, kako napraviti vlastiti biljni terarij, jede li biljka mesoždreka meso, kako napisati nevidljivu poruku, a kako je dešifrirati – samo su neka od pitanja na koja će pronaći odgovore.

Zabavno istraživanje bit će upotpunjeno kreativno-dramskim radionicama na kojima će kampaši uskočiti u uloge ludih znanstvenika te na cool način upoznati genijalne umove poput Tesle, Penkale, Edisona, Michelangela, Leonarda da Vincija i drugih genijalaca!

Sve informacije o kampu i prijavama za uzbudljive i edukativne praznike možete pronaći su na web stranici Centra za djecu i mlade – Praktikumhttps://www.udruga-praktikum.hr/zimski-kamp-hokus-pokus/