revija Mine PetraZavršen je osmi po redu Eko Etno Hrvatska Europa Tour koji je održan od 13. do 17.listopada u Zadru pod medijskim pokroviteljstvom She.hr, Zagreb.hr… Održana je Eko – etno tržnica, nastupile su lokalne klape i KUD-ovi, održano je pet kulinarskih radionica. Bilo je i prikaza starih obrta i zanata, proizvoda i usluga ruralnog kraja, radionica za djecu, nagradnih igara i drugih događanja. Projekt ponude proizvoda i usluga ruralnog područja obuhvatio je 350 izlagača.

Eko Etno Hrvatska Europa Tour posjetio je i predsjednik Ivo Josipović koji je pogledao i modnu reviju etno dizajnerice Mine Petre, dobitnice mnogih međunarodnih priznanja za promicanje hrvatske baštine, koja se nedavno vratila sa uspješnog gostovanja u Japanu.

Grad Zagreb također je na sajmu pokazao svoje adute. U službenom programu sajma održan je Forum o ruralnom turizmu te aktivna edukativna radionica Razvoj novih turističkih proizvoda u ruralnom turizmu, koja je privukla veliku broj sudionika i stručnih suradnika tog dijela ruralne politike razvoja Hrvatske.

U okviru Eko Etno manifestacije održane su radionice i prezentacije na temu brendiranja proizvoda prvenstveno malih proizvođača, razvoja ruralnog turizma i proizvodnje. Održan je bio i okrugli stol “IPARD – mogućnosti i prepreke”. Na temu Moj proizvod najbolji sudionici radionice mogli su se upoznati s načinom prezentacije proizvoda i usluga prema velikim distributerima te inozemstvu. Na praktičan način, kroz grupni rad na licu mjesta brendirali su se pojedini proizvodi.

Već tradicionalno, dodijeljene su i nagrade Eko Etno u nekoliko kategorija, od najboljeg eko etno proizvoda do nastupa i ljepote prezentacije izlagača. Također su ocjenjivani i proizvodi u pojedinačnim kategorijama kvalitete i izvrsnosti ponude na izlagačkim prostorima. Akcija ocjenivanja Najbolji od najboljeg završena je prezentacijom i degustacijom delicija s otoka Pašmana i vina Zadarske županije.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here