Do nedjelje se u Zoološkom vrtu grada Zagreba može razgledati interaktivna izložba Zima oko svijeta. Unatoč niskim temperaturama i snijegu u sedam je dana izložbu pogledalo više od dvije tisuće ljudi.

Sa školskim praznicima završava i Zima oko svijeta. Ta se interaktivna izložba o svim licima zime u Zoološkom vrtu grada Zagreba može razgledati između 11 i 15 sati. Obilaskom šest paviljona i dva edukacijska centra posjetitelji mogu doznati kako izgleda zima u egzotičnim krajevima, npr. Australiji, afričkoj savani i pustinji Sjeverne Amerike.

Postav izložbe obuhvaća fotografije, biljke i predmete vezane uz faunu u različitim dijelovima svijeta. Među ostalim, djeca mogu razgledati raznolika krzna, otiske šapa, svlak zmije i rogove. Hrabriji u ruke mogu primiti žive životinje poput zmije, guštera i paličnjaka.

Najmlađe za vikend očekuju i zanimljive edukativne radionice. Na njima će moći razvijati kreativnost izrađujući razne reciklirane predmete, a učit će i o važnosti zuba kako u životinjskom svijetu, tako i među ljudima. Za radionicu oralne higijene potrebno je prijaviti se putem e-pošte: [email protected].

U organizaciji izložbe uz djelatnike Zoološkog vrta grada Zagreba sudjeluje agencija PaPRika, a partneri programa su OPG-ovi Hukavec i Kelečić, Kroki Kroket koji osigurava grickalice i materijal za kreativnu radionicu, te Curaprox Hrvatska koji kod djece promiče oralnu higijenu.