Želite prestati pušiti? Već ste pokušali prestati pušiti? Ideja o prestanku pušenja vas zastrašuje? Osjećate teret vaše navike? Žudite li za cigaretom čak i dok ovo čitate, ili vam je možda cigareta upravo u ruci?

Svaka pauza je zapravo cigaretna, a ne vaša, smrzavate se ispred restorana s ostatkom pušača, izlazite svako malo na balkon da ne pušite pored djeteta, a svaka natruha dosade je idealna prilika za još jednu cigaretu. Automatizmom poput robota ponavljate istu radnju – izvadi, zapali, popuši, ugasi – i prije nego što ste i svjesni, kutija je prazna.

Unatoč tome što znate da je prestanak pušenja nedvojbeno prava odluka za vas i ljude oko vas, poduzeti taj ključni korak je uvijek izuzetno teško. Pogotovo kad imate osjećaj da će vas odricanje od vašeg ”užitka” baciti u depresiju i potaknuti cijeli niz neželjenih emocija. Čak i kad se usudite napraviti taj potez, sami proces se čini kao hodanje po rubu litice – teško, stresno i bez kraja na vidiku, dok vas i malo posrtanje odmah baca u ponor i vraća na početak.

„Na istom mjestu sam bila i sama“, kaže nam svestrana Rajana Radosavljev. „Prakticiranjem kombinacije više metoda osobnog razvoja otkrila sam način kako se izvući iz tog začaranog kruga. Sa stručnim savjetnicima osmislila sam program koji minimizira taj efekt i pristupa procesu prestanka pušenja na drugačiji način – prestanak pušenja ne čini borbom i patnjom čija je cjelodnevna fiksacija cigareta, već okreće fokus prema vama i radu na sebi koji će u konačnici dovesti do toga da uopće i ne želite pušiti.“

“Zašto pušim” je multidisciplinarni program koji spaja elemente Vipassana mindfulness meditacije, tjelesno orijentirane metode osobnog razvoja i kognitivno-bihevioralne terapije uz pomoć najnovijih saznanja o funkcioniranju navika i ovisnosti iz neuroznanstvenog polja.

Radi se postepeno i nježno, bez agresivnih metoda i nerealnih očekivanja. Ne radi se samo na liječenju simptoma, nego i na prepoznavanju uzroka. Nema površnih “misli pozitivno” stavova, već se ulazi u srž problema.

Na radionici ćete naučiti meditacijsko slušanje vlastitog uma i tijela, osvijestiti podsvjesne motivacije i psiho-emotivne procese, reprogramirati stare navike, razbiti iluzije i, što je izrazito bitno, naći načine na koje možete popuniti prazninu koju cigareta ostavlja za sobom. Iako je konačni cilj prestanak pušenja, ovdje se zapravo radi na postizanju mnoštva malih i dohvatljivih ciljeva koji će zajedničkim djelovanjem dovesti do toga da prestanete pušiti.

Ciklus traje mjesec dana i podijeljen je u 4 tematske radionice u trajanju od 2 i pol sata.

Cijena ciklusa je 600 kn.

U cijenu su uključeni:

  • 4 termina grupnog rada od 2 sata i 30min
  • snimljene meditacije za svakodnevni samostalni rad
  • uvodno individualno savjetovanje (Redovna cijena je 250kn)

Informacije i prijave na mail: [email protected]

Mjesto osiguravate uplatom pologa u iznosu od 100kn.

TERMINI:
16.02. – 17h do 19:30h
23.02. – 17h do 19:30h
02.03. – 17h do 19:30h
09.03. – 17h do 19:30h

Lokacija: Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb