Početna ZG vodič Događaji Zaštita izuma, logotipa ili dizajna na konferenciji „Zaštiti svoju ideju“ by JCI...

Zaštita izuma, logotipa ili dizajna na konferenciji „Zaštiti svoju ideju“ by JCI Zagreb

Prvo-skoči-onda-reci-STOP-poduzetnik_vNakon uspješne konferencije u ožujku na temu „Zapali svoju ideju“ by JCI Zagreb, Međunarodna komora mladih Zagreb organizira drugu po redu konferenciju pod nazivom „Zaštiti svoju ideju“ by JCI Zagreb, s ciljem upoznavanja mladih poduzetnika, inovatora i dizajnera o potrebi i instrumentima zaštite izuma, logotipa ili dizajna.

Konferencija će se, pod počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održati u subotu, 20. rujna 2014. godine, s početkom u 16.00 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu. Zaštita inovacija i patenata pomaže gospodarskom razvoju, potiče kreativnosti u industrijskom sektoru, kao i u umjetnosti te obrtu, što pridonosi širenju komercijalne djelatnosti i izvozu nacionalnih proizvoda, kao i zaštiti robe i usluga na unutarnjem i međunarodnom tržištu.

Voditeljica Samostalne službe za izobrazbu, promicanje i razvoj primjene intelektualnog vlasništva Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, mr. sc. Tanja Milović, otvorit će konferenciju izlaganjem o zaštiti svih oblika intelektualnog vlasništva i primjerima upotrebe istog u poslovanju. Odvjetnik Mladen Vukmir održat će predavanje na temu „Prijava prava intelektualnog vlasništva kao poduzetnički iskorak“. Partneri u arhitektonsko-dizajnerskom studiju Atmosfera, Bernarda i Davor Silov, govorit će o inovativnosti. Poduzetnica Sanja Opačak na vlastitom će primjeru patenta Paprenjak objasniti što joj je donijela zaštita intelektualnog prava te koji je profit vlasnika i vrijednost tvrtke koja ima patent.  Mladi inovator Petar Jončić, direktor inovatorske tvrtke Genijator, ispričat će svoj put od ideje do komercijaliziranog proizvoda CO₂ Neutralizatora koji štedi gorivo, produljuje životni vijek motora i smanjuje emisiju štetnih plinova.

Zaštiti svoju ideju

Ulaz je besplatan uz prijavu na http://www.jci-zagreb.hr/zastiti-svoju-ideju/, zaključno s 19. rujnom 2014.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here