Dan Sveučilišta u Zagrebu i svečano obilježavanje početka 350. akademske godine Sveučilišta u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježeno je dodjelom počasnih zvanja, titula, nagrada i priznanja.  U sklopu prigodne svečanosti rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras dodijelio je posebno priznanje i Zakladi „Hrvatska kuća srca“ za projekt „Oživi me“.

Nagradu je primila doktorica Portolan Pajić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i članica Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska kuća srca“.

“Još ljetos smo bili iznimno sretni i ponosni na studente iz udruge StEPP, koji sudjeluju u provođenju projekta “Oživi me”, kada su primili Rektorovu nagradu za iznimno zalaganje i doprinos zajednici. Nova nagrada koju je Zaklada “Hrvatska kuća srca” primila ovaj vikend u HNK povodom obilježavanja 350 godina Zagrebačkog Sveučilišta dodatno govori o kvaliteti projekta i njegovoj iznimnoj vrijednosti za zajednicu. Naučiti spasiti nekom život, najljepše je i najdragocjenije znanje koje čovjek može posjedovati. Ovom prilikom voljela bih zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju projekta „Oživi me“ i svima onima koji već četiri godine educiraju naše građane oživljavanju.“, istaknula je Ivana Portolan Pajić, dr.med.

Čak 80 % iznenadnih srčanih zastoja se događa izvan bolnice, a s obzirom da znamo kako je u tim trenucima svaka sekunda važna, potrebno je da što više građana prođe kroz edukaciju oživljavanja. Jedini postupak kojim možemo spriječiti srčani zastoj jest brzo pozivanje hitne medicinske pomoći i započinjanje oživljavanja.

Građani će ovaj i idući mjesec imati priliku besplatno se educirati u postupku kardiopulmonalnog oživljavanja. Zaklada u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu akcije «Oživi me» organizirala je radionice o oživljavanju 17.11., 24.11. i 15.12. od 10.00 do 12.00 sati u prostorijama Zaklade (Ilica 5/II, prolaz Oktogon).

Svi zainteresirani građani mogu se prijaviti na linku – www.ozivi.me/prijava.