U organizaciji Udruge za prevenciju prekomjerne težine i Grada Zagreba uoči obilježavanja „Hrvatskog dana osviještenosti o debljini“ u petak 15. ožujka održat će se edukativni kazališni performans za mlade „Ide debeli, makni se“ u kazalištu Vidra u 11.00 sati.

Predstava je nadahnuta romanom Šime Štorice „Poljubit ću je uskoro, možda“, a režirala ju je Sanja Sumrak Radoš, dok glavnu i jedinu ulogu u performansu tumači glumac Ognjen Milovanović.

Predstava se bavi osjećajima jednog mladog dječaka koji se bori s debljinom, ali i s utjecajem društva i zajednice na njega te sa svim onim adolescentskim problemima s kojima se susreće svaki mladi čovjek.

Cilj je predstave destigmatizirati debljinu, a nakon predstave održat će se i tribina pod nazivom „Drugačiji, a isti – ono što se ne vidi“ u kojoj će sudjelovati DENIS PATAFTA, prof. sociologije i dramski pedagog, ŠIME STORIĆ, hrvatski književnik, DIJANA ĆOSIĆ, mag. socijalne pedagogije, SANJA SUMRAK RADOŠ, glumica, dramska pedagoginja, redateljica i umjetnička voditeljica Teatra za djecu i mlade Barakuda 2012 iz Zagreba te IVANA SABOL, dipl. psihologinja koja je cijeli radni vijek provela kao psiholog za adolescente u Školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu.

Predstava je otvorena za građane koji svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti u petak 15. ožujka na blagajni kazališta Vidra (Draškovićeva ulica 80, Zagreb) pola sata prije početka predstave od 10.30 sati.