Bez premca najomiljenija zagrebačka utrka Zagrebački noćni cener, koja će 3. studenog okupiti 3000 trkača, rasprodala je startne brojeve.

Sada već tradicionalna utrka na deset kilometara, koju ovaj grad živi i diše, startnine je jednako tako tradicionalno rasprodala u samo 3 sata i 30 minuta, trkačima se prezentirala u novom modernom ruhu te započela zanimljivu priču o spoju starog i novog Zagreba. Od arhitekture, parkova, dućana pa sve do načina na koji govorimo.

Upravo jedna ovakva urbana utrka spona je između modernog i tradicionalnog, urbanog i klasičnog što daje Zagrebu i Zagrebačkom noćnom ceneru ono nešto što svi volimo i ne nalazimo na niti jednom drugom mjestu.

Stoga dok trčite središtem grada iza modernog električnog automobila i ulazite u cilj po svoju sjajnu novu medalju, duboko udahnite i doživite mjesto na kojem trčite jer ispred vas dočekat će vas zgrada stara 150 godina, prije toga pozdravili ste kip Nikole Tesle dok ste iza leđa ostavili modernu Muzička akademija i djevojku s transparentom „Dotakni za supermoći“. Atmosferu Cenera, uz 3000 trkača i još više navijača, doživite u nedjelju, 3. studenog od 19h sa startom na Zrinjevcu.

Društvo športske rekreacije Aktivan život, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba, već osmu godinu za redom organizira Zagrebački noćni ceneru povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Svaki centimetar dobro poznate staze ispunjen je vatrenim navijačima, a pozitivna energija koja se tamo osjeti i ove će godine privući tisuće iz Hrvatske ali i susjednih zemalja.

Više o svemu pogledajte na našoj web stranici www.cener.hr te društvenim mrežama facebook.com/ZGcener/ i instagram.com/zgcener/.