Jedan od najvažnijih svjetskih medija posvećenih elektronskoj glazbi, britanski DJ Mag, objavio je popis od top 100 svjetskih festivala u 2024. godini i među njima se nalazi zagrebački festivalski kralj ove scene LMF Festival.

DJ Mag (DJ Magazine) je jedno od najutjecajnijih i najprestižnijih izdanja u svijetu elektronske dance glazbe (EDM). Osnovan 1991. godine u Velikoj Britaniji, postao je globalni medijski brend koji pokriva širok spektar tema vezanih uz elektronsku glazbu, uključujući intervjue s poznatim DJ-ima, recenzije glazbenih izdanja, izvještaje s festivala i klupskih događanja, te tehnološke novosti vezane uz DJ opremu. Ovaj relevantan medij tako se nakon više od 30 godina prometnuo u instituciju kada je riječ o njihovom izboru najaktualnijih događanja s ove scene. Njihova godišnja “Top 100 DJs” lista često postavlja trendove i može značajno utjecati na karijere DJ-eva i diktiranje scene.

Upravo zato je ovakvo priznanje zagrebačkom LMF-u dobar znak da je kvaliteta ovog festivala prepoznata, ne samo od publike, već i od struke. Tako je zagrebački LMF Festival, već drugu godinu za redom, uvršten u „creme de la creme“ svjetskih festivala, zauzimajući 61. mjesto te se nalazi na istoj ljestvici uz Tomorrowland, EDC, Ultru i ostale najveće svjetske brandove. Cijelu „Top 100 Festivals“ listu možete pogledati ovdje.

Hrvatska festivalska scena prepoznata je u svijetu

Da Hrvatska ima odličnu festivalsku scenu, znaju ljubitelji glazbe iz svih dijelova svijeta. Ovakva vrsta turizma, u naše krajeve, privlači mlade ljude željne dobrog provoda. Osim gradova na obali i Zagreb igra veliku ulogu u pozicioniranju Hrvatske na festivalsku kartu svijeta. Jedan od zaslužnih je i LMF festival koji je nedavno na Jarun doveo najaktualnije pripadnike elektronske scene i rasplesao Zagrepčane i njihove goste te ponovno stvorio najveći klub na otvorenom. Upravo ovakvo priznanje, koje LMF festival dobiva već drugu godinu za redom, dovoljan je pokazatelj same kvalitete festivala, ali i njegove važne uloge u pozicioniranju Hrvatske na veliku festivalsku kartu Europe i svijeta.

LMF Festival za iduću godinu najavljuje još veća produkcijska iznenađenja u vidu svjetlosnih i zvukovnih instalacija, lineupa, ugostiteljske ponude i kreativnih iznenađenja po uzoru na najveće svjetske festivale elektroničke glazbe. Godišnji u lipnju kreće uz početak LMF Festivala, a trenutno je u tijeku sign up kampanja putem koje se svi ljubitelji festivala i elektronske glazbe mogu unaprijed prijaviti kako bi osigurali svoje ulaznice po najjeftinijim cijenama. Prijaviti se možete ovdje.