Pod ovim sloganom, već sljedeći tjedan, 4. i 5. studenog, Hrvatska  će se moći pohvaliti s još jednim izvoznim programom, a to je elektronska glazba. Zagrebački LMF Festival dovodi najaktualnija imena domaće elektronske glazbe na najutjecajnije i najmoćnije tržište na svijetu, ono američko.

POVRATAK NA AMERIČKO TRŽIŠTE

U Hrvatskoj već etabliran LMF festival, koji je svoj domaći prvijenac doživio 2021. godine, te je u samo godinu dana i svoja dva izdanja postao najiščekivaniji glazbeni vjesnik ljeta, dobrih provoda i ponajboljeg što svjetska elektronska scena ima za pokazati, vraća se i na američko tržište. Tamo je 2019. LMF i doživio svoj prvijenac u obliku street parade festivala u samom središtu Las Vegasa, a ove se godine vraća s ponajboljim sastavom hrvatskih DJ-a.

Naime, organizatori LMF-a odlučili su na prvom u nizu američkih festivala predstaviti zemlju iz koje dolaze i to na najbolji mogući način: 15 ponajboljih hrvatskih house i techno DJ-a dolazi zasvirati u Las Vegas. Dallerium, Damir Ludvig, Dancelectric, DJ Jock, Elena Mikac, Joe2Shine, Kosta Radman, Kraundler, Marina Karamarko, Tom Bug, Tomo in der Mühlen, Vedran Car, Wekingz i Yakka sada će dobiti priliku da u svjetskoj prijestolnici zabave predstave što mogu i znaju (zapratite na https://instagram.com/lmflasvegas).

– Hrvatska se može ponositi svojim glazbenim talentima, a mi smo isto tako ponosni što im možemo pružiti priliku da se predstave na pozornicama grada u kojem sviraju najveća svjetska imena, pred najzahtjevnijom publikom i pod budnim okom managera i agencija iz svih dijelova svijeta. Nadamo se da će naše zvijezde ostvariti i neke kontakte koji će im otvoriti nove mogućnosti u njihovim karijerama.

Bit će to važan oblik promocije, ne samo hrvatskih glazbenih talenata, već i Hrvatske kao turističke destinacije, a u idućoj godini očekujemo i veliki broj posjetitelja iz USA kako na našem, tako i na ostalim festivalima diljem Lijepe naše. – izjavili su organizatori LMF-a.

Podsjetimo, nakon niza LMF evenata u Las Vegasu, niti Hrvatska neće biti zakinuta za još jedan atraktivan glazbeni spektakl. Jednako kao i prošlih godina, u lipnju će na zagrebačkom Jarunu domaću i inozemnu publiku zabavljati ponajbolji svjetski DJ-i na nekoliko različitih pozornica. Impozantna produkcija festivala uključuje mnogobrojne popratne sadržaje, kao i nastupe najvećih svjetskih zvijezda. Priliku za rasplesati publiku na Jarunu do sad su imali Artbat, Fisher, Claptone, Gorgon City, Marco Carola i mnogi drugi, a za iduću godinu ekipa iz LMF-a najavljuje najbolji lineup do sada koji će sigurno festival dignuti na stepenicu više i zagarantirati nezaboravna tri dana dobre zabave.

Sigurni smo da će se i domaći DJ-i nakon nastupa u Las Vegasu još uspješnije predstavljati pred svojom najzahtjevnijom publikom, onom domaćom, ali isto tako i na ostalim svjetskim glazbenim tržištima. Sve novosti pratite na https://instagram.com/lmffestival).