Samo promjenom naših potrošačkih navika i širenjem svijesti o održivom ribarstvu te kupovini ribe koja dolazi iz održivih izvora možemo spriječiti njezino prekomjerno izlovljavanje, koje je postalo ozbiljan svjetski problem. Znanstvenici upozoravaju – nastavimo li s dosadašnjim ribolovnim praksama svjetska mora do 2048. mogla bi ostati bez svih vrsta riba! Da se ova jeziva predviđanja ne ostvare trudi se WWF Adria, koja svojim projektima i edukacijom svakodnevno radi na njihovoj prevenciji.

Tako se u suradnji sa street art umjetnicima u sklopu projekta #FishForwardEU ove nedjelje zagrebački Art Park oslikava s ribljim grafitima koji će potaknuti na razmišljanje o našim potrošačkim navikama i odgovornom trošenju resursa. Za ugrožene riblje vrste borit će se Lav od Trnja, Hana Tintor, Modul osam, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare…

Podijelite selfie ispred novih grafita sa hashtagovima #FishForwardEU #WWFAdria na WWF Adria Facebook stranici i na taj ćete način pomoći ugroženim vrstama riba. A ako selfie predočite za vrijeme nedjeljne akcije na pultu u Art Parku, čeka vas ukusna porcija ribljih poslastica… Vidimo se!