Zagrebačka županija izdvojit će u ovoj godini 140.000 kuna za dodjelu pokroviteljstava i novčanih donacija organizatorima znanstveno-stručnih skupova, gospodarskih manifestacija i izdavačima stručne literature iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, lovstva, ribarstva i šumarstva. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 15. prosinca 2012. godine.

Ovisno o kategoriji natječaja za koji se javljaju (znanstveno stručni skupovi, gospodarske manifestacije, izdavanje stručne literature), korisnici županijskih pokroviteljstava i novčanih donacija mogu biti udruge i zadruge s područja Zagrebačke županije, Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska poljoprivredna agencija, znanstvene i obrazovne ustanove, konzultantske tvrtke registrirane za obavljanje savjetodavnih usluga te organizaciju sajmova, izložbi i kongresa kao i pravne osobe registrirane za izdavačku djelatnost.

Najviši ukupni godišnji iznos županijske donacije koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 20.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj najkasnije do 15. prosinca. Tekst natječaj i potrebni obrasci zahtjeva nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije na adresi Ulica grada Vukovara 72. Više informacija korisnici mogu dobiti i na sljedećim brojevima telefona 01/6009-420, 01/6009-426.