Jučer je u Zagrebu u prostoru etno zbirke „Hrvatska kuća – Materina priča“ predstavljen jedinstveni turistički program ETNOsphere. Nova atrakcija namijenjena je turistima i posjetiteljima Zagreba, koji će se u dvosatnom programu upoznati s folklornom tradicijom grada i okolice.

Program ETNOsphere će kroz nastupe folklornih ansambala, uz plesove, pjesme, ali i specijalitete kuhinja naših starih, posjetiteljima pružiti upoznavanje s običajima naših krajeva. Kako bi posjetitelji dobili autohtoni doživljaj i iskustvo, tu su i neki od starih tradicionalnih zanata, poput licitarstva i čipkarstva.

ETNOsphere, ples

„Zagreb već godinama bilježi dvoznamenkasti postotak rasta stranih turista te je ovaj program namijenjen upravo njima, kako bi se upoznali s našim običajima. Tako prilagođena ponuda sadržaja omogućava produljenje trajanja boravka turista u Zagrebu. S obzirom na veliki interes turističkih agenata za ovaj program, uskoro krećemo s njegovim održavanjem i u Dubrovniku“, izjavio je Nikica Maul, idejni osnivač programa ETNOsphere.

ETNOsphere će se održavati i izvan „špice“ turističke sezone, čime će se doprinijeti daljnjem obogaćivanju turističke ponude, kako Zagreba, tako i drugih gradova. U prethodnom dogovoru s turističkim agentima i agencijama, program je moguće održati u bilo kojem danu u tjednu, ovisno o potrebama i željama turista, ali i agenata. Program nije fiksan, već ga je moguće individualno prilagoditi svakoj grupi, neovisno o broju ljudi.