Novo najdraže adventsko mjesto okupljanja svih ljubitelja knjiga postao je bajkoviti svijet Sjevernog pola koji je svoj zagrebački dom pronašao u knjižari Školske knjige – Arkadija, na glavnom zagrebačkom trgu.

Posjetitelji knjižare imat će priliku, sve do 15. siječnja, zakoračiti u svijet čarolije inspirirane knjigama: poznatom dječjom bajkom „Polar Express“, autora Chrisa Van Allsburga, ali i novom slikovnicom u izdanju Školske knjige „Mama Medvjedica i Mali Medo“, autora Davida Bedforda i Jane Chapman koja je prvi put predstavljena u Hrvatskoj prije nekoliko dana.

Jedinstvena dekoracija zaleđenog ulaza i snježnog interijera djelo je svjetski poznatog umjetnika Marija Miše. Ovaj domaći autor svjetsku slavu stekao je dizajnirajući kostime i oglavlja za popularni film Igre gladi ili primjerice anđeoska krila za Victoria’s Secret, kao i suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu i teatar Colon u Bogoti. Dekoracija knjižare uz ukrašen ulaz i izloge obuhvaća i interijer knjižare pretvoren u ledeni svijet Sjevernog pola u kojem posjetitelje dočekuju ručno izrađene unikatne skulpture polarnih medvjeda i na zadovoljstvo najmlađih – ledenog iglua.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here