Jubilarni 5. festival kave i čokolade – Zagreb Coffe & Chocofest od 11. do 14 veljače na Trgu bana Jelačića bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja hedonizma i slatkih užitaka koje nepcu pružaju kava i čokolada.  Tijekom četiri dana festivala predstavit će se najbolji od najboljih hrvatskih i svjetskih proizvođača kave i čokolade. Kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i inozemni proizvođači predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.

Posjetitelji festivala moći će premijerno na hrvatskom tržištu uživati  u kavama poznatog bečkog brenda kave Helmut Sacher, iz grupacije nadaleko poznate Sacher torte. Pripremili su i vinatge cafe kombi izvan šatora na kojem će se moći popiti kava i pronaći nešto za poklon za Valentinovo.

Na Barcafféovom štandu  svi posjetitelji imat će priliku probati savršeni espresso, okušati se u latte artu, uživati uz koktele od kave i zaigrati nagradne igre uz Black ‘n’ Easy – kavu nove generacije.

U vinitekama Vivat fina vina za vrijeme trajanja festivala odvijat će se prigodna degustacija i prigodna prodaja odabranih vina u idealnom spoju sa Nadalina čokoladama.

Hoteli Dubrovnik, Sheraton i Westin ponudit će prigodne coffee & choco menije u svojim restoranima i barovima.

U četvrtak 11. veljače Marinko Biškić i Nadalina predstavit će priču od zrna kakovca do gotove čokolade – cijeli proces proizvodnje ispričan na način jednog pankera i ozbiljnog chocolatiera.

Oni željni pustolovina uživat će u putopisu Ivane Orešić pod nazivom „Kava – crno zlato jugoistočne Azije“, a oni željni dobre glazbe moći će zaplesati na melodije koje nam je pripremila Danijela Večerinović.

U petak 12. veljače naša poznata književnica Julijana Matanović uz kavu će nam pričati priče o kavi i predstaviti svoju knjigu „I na početku i na kraju bijaše kava“.

Ljubitelji vina također će doći na svoje – ovaj put u radionici spajanja vina i čokolade okušat će se Vivat fina vina i Nadalina čokolade.

O psihološkom utjecaju čokolade i kave, kao i njihovim posljedicama moći će se saznati na prezentacji psihologinje Vanje Varge iz Centra za kulturu prehrane.

Subota je rezervirana za zabavu i umjetnost. U festivalskom paviljonu jedna od naših najboljih slastičarki Dragica Lukin radit će skulture od čokolade.

U večernjim satima DJ će dodatno zagrijati atmosferu uz glazbene hitove 70-tih, a na vanjskoj pozornici očekuje nas cjelodnevna zabavni program Story FESTA.

Nedjelja je dječji dan – u suradnji sa portalom Djeca.hr organizirane su kulinarske i kreativne radionice za djecu.

Nedjelja je i dan za humanitarnu akciju – u suradnji sa tvrtkom Mlinar koja je donirala tortu od 15 m organizirat će se zajednička akcija prodaje torte u humanitarne svrhe.

Povodom Dana zaljubljenih svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se na Trgu bana Jelačića zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem.

Vidimo se na Zagreb Coffee & Chocofestu! Kad slađe ne može biti!

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here